Η μαρτυρία της γυναίκας που ως εκ θαύματος επέστρεψε από το θάνατο – Τι είδε που άλλαξε τη ζωή της

Μαρτυρία κώμα

Μια γυναίκα που πέθανε για 40 λεπτά αποκαλύπτει στη μαρτυρία της τι είδε καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν αγωνιωδώς να την επαναφέρουν στη ζωή.

Ένα επαγγελματικό ραντεβού που πήγε στραβά και η «δεύτερη ευκαιρία στη ζωή» μιας μαμάς μετά από μια φρικτή επαφή που είχε με τον θάνατο.

Μια μαμά τριών παιδιών που βρέθηκε «άψυχη» στον καναπέ της αποκαλύπτει τι είδε στα 40 λεπτά που χρειάστηκαν οι σαστισμένοι γιατροί για να την επαναφέρουν. Η Kirsty Bortoft ανυπομονούσε να περάσει τη βραδιά με τον σύντροφό της Stu, όταν εκείνος διαπίστωσε ξαφνικά ότι δεν αντιδρούσε, ενώ είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα.

Η μαμά των τριών παιδιών θυμήθηκε ότι ο σύντροφός της προσφέρθηκε να μαγειρέψει πίτσα για τους τρεις γιους της, ώστε το ζευγάρι να έχει λίγο χρόνο μαζί στις 29 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο Stu βρήκε την 49χρονη χωρίς τις αισθήσεις της στο σαλόνι της.

Η γυναίκα από το Βόρειο Γιορκσάιρ αποκάλυψε ότι ήταν νεκρή για 40 λεπτά με τους γιατρούς να προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τη ζωή της. Καθόταν στον καναπέ, με τα μάτια ανοιχτά και «άψυχη». Ισχυρίζεται ότι ο αρραβωνιαστικός της είπε ότι το δέρμα της είχε «περίεργα» σημάδια παντού.

Σύντομα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς είχε σταματήσει να αναπνέει, με τους γιατρούς να λένε στους αγαπημένους της ότι είχε μόλις έξι τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης.

Η Kirsty είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και τέθηκε σε τεχνητά προκληθέν κώμα για τη δική της ασφάλεια, με την οικογένειά της να λέει ότι «περίμενε το χειρότερο».
Ενώ συνέβαινε αυτό, η Kirsty, η οποία ήταν αναίσθητη, ισχυρίζεται ότι κάτι «μαγικό» συνέβη και σύντομα, «επέστρεψε» στη ζωή. Όταν τη βρήκε, ο  Stu την έβαλε στο πάτωμα και προσπάθησε να τη σώσει.

Και διηγείται συγκεκριμένα: «Με έβαλε στο πάτωμα και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ ήταν στο τηλέφωνο σε αναμονή για να καλέσει ασθενοφόρο. Με συνέδεσαν σε διάφορα μηχανήματα. Ο πρώτος διασώστης που με παρέλαβε χρησιμοποίησε έναν απινιδωτή για να επαναφέρει τον αδύναμο καρδιακό μου παλμό σε ρυθμό.

μαρτυρία κώμα
Πηγή: Instagram

«Δυστυχώς, αφού με σταθεροποίησε, συνέβη ξανά το ίδιο και η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα που θα μπορούσε να είχε σταματήσει και να με εγκαταλείψει. Η πρώτη νύχτα ήταν κρίσιμη και δεν φαινόταν καλή, όπου είπαν στον Stu ότι έπρεπε να προετοιμαστεί για τα χειρότερα, αλλά δεν συνέβη τίποτα από αυτά», λέει.

Την επόμενη μέρα, ο Stu επέμεινε να τη δει μέσω βιντεοκλήσης και της είπε ότι μόλις τα καταφέρει, θα παντρευτούν. Η Kirsty είπε εκείνο το βράδυ ότι ήταν στην εντατική και τέθηκε σε κώμα, προκειμένου οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την καρδιά της.

Κατάλαβα ότι δεν πεθαίνεις, μόνο το σώμα σου φεύγει και ότι για μένα η αποστολή μου εδώ δεν είχε τελειώσει ακόμα – Kirsty

«Κανείς σε αυτό το σημείο δεν ήξερε τι συνέβαινε εκτός από την άμεση οικογένειά μου, αλλά μια φίλη μου που είχε τηλεπαθητικές ικανότητες το διαισθάνθηκε ήρθε σε επαφή με την αδερφή μου και ρώτησε τι συνέβαινε», περιγράφει.

«Είπε ότι το πνεύμα μου ήταν στο μπροστινό της δωμάτιο και ότι της ζήτησα να γράψει λίστες για τα αγόρια και τον μπαμπά μου. Η αδερφή μου της είπε ότι ήμουν στο νοσοκομείο παλεύοντας για τη ζωή μου και προφανώς, ήμουν εκεί για πάνω από δύο ώρες», λέει.

μαρτυρία κώμα
Πηγή: Instagram

«Είπα στη φίλη μου, όπως λέει, ότι το σώμα μου καταστρεφόταν και δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ξαναμπώ σε αυτό, αλλά εκείνη έγινε αυστηρή μαζί μου και μου είπε να επιστρέψω. Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο, είπαν στην οικογένειά μου να προετοιμαστούν για το τέλος».

Η επαναφορά της στη ζωή

Η Kirsty είχε ζήσει στο παρελθόν στην Ισπανία το 2011 και έγινε μοναχή το 2015. Λόγω του παρελθόντος της, η Stu ήρθε σε επαφή με ομάδες διαλογισμού και επικοινώνησε πνευματικά με φίλους και όπως ισχυρίζεται ξεκίνησε από όλους «ένα κύμα θεραπευτικής αλληλεγγύης».

«Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονταν για να προσευχηθούν και να διαλογιστούν, είχα ακόμη και έναν δάσκαλο του Ρέικι που εργαζόταν για ώρες και υποστήριζε την επιστροφή μου στο σώμα μου. Η πίστη και η ικανότητά του δεν κλονίστηκαν ποτέ, ακόμα κι όταν του είπαν ότι η πρόγνωση δεν φαινόταν καθόλου καλή, εκείνος παρέμεινε σίγουρος ότι θα επέστρεφα σπίτι», ανέφερε. Το επόμενο πρωί, οι γιατροί αποφάσισαν να βγάλουν την Kirsty από το κώμα και να παρακολουθήσουν την εξέλιξή της.

Και αναφέρει: «Όταν γύρισα αμέσως ζήτησα τον Stu. Άρχισα να κλαίω συγκλονισμένη. Υπάρχει μόνο μία άλλη περίπτωση σαν τη δική μου, όπου το άτομο επέζησε με σπάνια προβλήματα».
Επιχειρώντας το ζευγάρι να θυμηθεί και ξαναζήσει τη δοκιμασία, οι δύο τους αναγνώρισαν ότι άλλοι «άγνωστοι» παράγοντες τη βοήθησαν να επιβιώσει.

μαρτυρία κώμα μαρτυρία κώμα

Το χρυσό φως

Η Kirsty θυμάται από εκείνη τη βραδιά: «Ο αρραβωνιαστικός μου κλήθηκε εκείνο το βράδυ να βοηθήσει έναν πελάτη, αλλά καθώς πήγαινε για να τον συναντήσει, ένας άγνωστος πήγε να βοηθήσει τον πελάτη και δεν χρειαζόταν πλέον. Αν είχε φύγει για το ραντεβού, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα».

«Θυμάμαι όταν επέστρεψα τελικά στο σώμα μου, ότι ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω για να θεραπευτώ. Συνειδητοποίησα ότι δεν πεθαίνεις, μόνο το σώμα σου προχωρά και ότι η αποστολή μου εδώ δεν είχε ακόμη τελειώσει. Χωρίς το σκοτάδι, δεν ξέρεις τι είναι το φως και πιστεύω ότι είμαστε εδώ για να αφυπνιστούμε, να μεγαλουργήσουμε και να βελτιώσουμε τις δονήσεις μας», αναφέρει.

«Καθημερινά φανταζόμουν ένα λευκό χρυσό φως να ρέει μέσα από τα κύτταρα του σώματός μου, οι άνθρωποι γελούσαν όταν έλεγα: «Ξέρω ότι μπορεί να είχα μόλις μια εμπειρία που με έφερε κοντά στο θάνατο, αλλά είμαι σε φόρμα και υγιής. Είχα επίγνωση αυτού που έκανα», λέει.

«Απέφυγα το αναπόφευκτο και θεραπεύτηκα πιο γρήγορα, όπου μάλιστα τη δέκατη μέρα, οι πνεύμονές μου φάνηκαν υγιείς στην ακτινογραφία. Ακόμη και ο γιατρός που την είδε έμεινε ενεός.  Ζήτησε την άδειά μου για να δείξει τα αποτελέσματα στην ομάδα του και έμεινε έκπληκτος, καθώς οι ουλές είχαν σχεδόν φύγει. Του είπα ότι θεράπευσα η ίδια τους πνεύμονές μου και με ρώτησε πώς, έτσι μοιράστηκα την ιστορία μου. Έφυγα νιώθοντας ενθουσιασμένη για την ανάρρωσή μου»,  καταλήγει. Τώρα η γυναίκα μοιράζεται την ιστορία της για να βοηθήσει άλλους που μπορεί να έχουν ανάγκη από έμπνευση.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top