Η θέρμανση βλάπτει το δέρμα σας – 5 τρόποι για να το προστατέψετε το χειμώνα

θέρμανση

Μπορεί ο χειμώνας φέτος να άργησε, αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του, με την θέρμανση στα σπίτια να έχει ανάψει πλέον για τα καλά, στην προσπάθειά μας να προστατευτούμε από την παγωνιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, αυτή η βραχυπρόθεσμη ζέστη μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο δέρμα μας. Η Rhysa Phommachanh, ειδικός περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ στο Landys Chemist, δήλωσε:

«Η κεντρική θέρμανση κάνει τον αέρα να γίνεται λιγότερο υγρός και ξηρός, γεγονός που προκαλεί την ταχεία εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος από την επιφάνεια. Αυτό κάνει το ανώτερο στρώμα του δέρματος να χάσει τα φυσικά του έλαια και την υγρασία, με αποτέλεσμα την ξηρότητα και την αφυδάτωση».

«Ενώ το εξωτερικό στρώμα του δέρματος χρησιμεύει ως φράγμα για την πρόληψη της απώλειας νερού και την προστασία των υποκείμενων στοιβάδων, η κεντρική θέρμανση εξασθενεί αυτόν τον φραγμό, καθιστώντας το δέρμα πιο ευαίσθητο σε εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες και οδηγεί σε αυξημένη ευαισθησία, ξηρότητα, ερυθρότητα και φλεγμονή», εξήγησε περαιτέρω η ειδικός.

«Η πολύ χαμηλή υγρασία σε θερμαινόμενους εξωτερικούς χώρους συμβάλλει στη διαεπιδερμική απώλεια νερού, όπου το νερό εξατμίζεται από το δέρμα στον αέρα, επιταχύνοντας την αφυδάτωση και αφήνοντας το δέρμα σφιχτό, τραχύ και πιο επιρρεπές σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες», κατέληξε η Phommachanh.

5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας αυτόν τον χειμώνα

  1. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα
  2. Ντυθείτε ζεστά πριν ανοίξετε την κεντρική θέρμανση
  3. Περιορίστε τα ζεστά ντους
  4. Ενυδατωθείτε από μέσα
  5. Ενυδατώστε το δέρμα σας

1. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Η προσθήκη ενός υγραντήρα στο εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού κάνει ακριβώς αυτό που λέει η λέξη -βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων υγρασίας και αντισταθμίζει τις αφυγραντικές επιπτώσεις της κεντρικής θέρμανσης, όπως αναφέρουν και οι ειδικοί της κλινικής του Κίβελαντ.

2. Ντυθείτε ζεστά πριν ενεργοποιήσετε την κεντρική θέρμανση

Αντί να ανοίξετε την κεντρική θέρμανση την πρώτη φορά που θα αισθανθείτε κρύο, ξεκινήστε φορώντας στρώσεις ρούχων και χρησιμοποιώντας κουβέρτες. Έτσι, θα μειώσετε και τους λογαριασμούς ενέργειας!

3. Περιορίστε τα ζεστά ντους

Το ζεστό ντους μπορεί να είναι δελεαστικό κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες, αλλά η παρατεταμένη έκθεση σε ζεστό νερό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα δέρματος, ερεθισμό του δέρματος και επιδείνωση των συμπτωμάτων του εκζέματος. Αν μπορείτε, επιλέξτε χλιαρό νερό και προσπαθήστε να μειώσετε τη διάρκεια του ντους σας.

4. Ενυδατωθείτε από μέσα

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό είναι εξίσου σημαντικό και το χειμώνα.

Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος, ειδικά εάν είστε επιρρεπείς σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Εάν το απλό νερό δεν είναι αρκετά ελκυστικό, δοκιμάστε τσάι από βότανα ή ζεστό νερό με λεμόνι -και οι δύο εξαιρετικές επιλογές για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο από μέσα.

5. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Μια καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση του φραγμού υγρασίας του δέρματος και στην καταπολέμηση της ξηρότητας που προκαλείται από την κεντρική θέρμανση. Μια πλούσια μαλακτική ενυδατική κρέμα είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την υγρασία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top