3 σημάδια στο δέρμα που δείχνουν ότι ο οργανισμός σας οδεύει προς τον διαβήτη

διαβήτης

Από τον λαιμό μέχρι το δέρμα, ορισμένες περιοχές του σώματος θα μπορούσαν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να σας προειδοποιήσουν για υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Τα πρώτα σημάδια του διαβήτη συχνά θεωρούνται γενικά και δεν σας κάνουν απαραίτητα να αισθάνεστε άρρωστοι. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με το NHS.

Ευτυχώς, μία γιατρός έχει περιγράψει τα πρώτα συμπτώματα που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ότι το σώμα σας οδεύει προς τον διαβήτη. Η Δρ. Sasha Haddad χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο TikTok για να απαριθμήσει τρία σημαντικά, αλλά λιγότερο γνωστά σημάδια.

«Όταν τρώτε ζάχαρη, το πάγκρεας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη. Η ινσουλίνη αφαιρεί το σάκχαρο από το αίμα και βοηθά να οδηγηθεί στα κύτταρα για ενέργεια», λέει στο βίντεο η Δρ. Haddad και συνεχίζει:

«Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται λόγω επιλογών του τρόπου ζωής όπως η κακή διατροφή, η λιγοστή άσκηση και η παχυσαρκία. Έτσι, το σώμα γίνεται ανθεκτικό στην ινσουλίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται, οδηγώντας σε προβλήματα υγείας στη συνέχεια».

@onceuponadoctor What do you want to learn about next? 👀 #fyp #doctor #viral ♬ original sound – Dr. Sasha Haddad

Τρία προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν λόγω αυτής της επιβλαβούς διαδικασίας μπορεί να εμφανιστούν στο λαιμό, το δέρμα, τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

3 σημάδια που δείχνουν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

  1. Πιο σκούρος λαιμός
  2. Δερματικές αναπτύξεις
  3. Μυκητιασικές μολύνσεις

1. Πιο σκούρος λαιμός

Εάν το δέρμα σας σε αυτήν την περιοχή φαίνεται πιο σκούρο και σαν βελούδινο, θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι για διαβήτη, σύμφωνα με την Δρ. Haddad.

Μία από τις αιτίες πίσω από αυτόν τον αποχρωματισμό θα μπορούσε να είναι η μέλαινα ακάνθωση, η οποία αναφέρεται σε ένα βελούδινο, σκουρόχρωμο δέρμα που εμφανίζεται συνήθως στις πτυχές του δέρματος.

Αυτή η υπερμελάγχρωση έχει κακώς καθορισμένα όρια και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πάχυνση του δέρματος.

2. Δερματικές αναπτύξεις

Ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι που η Δρ. Haddad συνέστησε να προσέχετε είναι οι χρωματιστές αναπτύξεις που μοιάζουν με σάρκα και ονομάζονται δερματικές ετικέτες.

Μια δερματική ανάπτυξη περιγράφει μια μικρή ανάπτυξη επιδερμικού και δερματικού ιστού που μπορεί να είναι μεγάλου μεγέθους από ένα έως αρκετά χιλιοστά. Αυτά τα ανησυχητικά σημάδια συνήθως ξεχωρίζουν από την επιφάνεια του δέρματος σαν ένα μικρό κοτσάνι.

3. Μυκητιασικές μολύνσεις

Το τελευταίο σημάδι που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι το σώμα σας οδεύει προς διαβήτη είναι οι πολλαπλές μυκητιασικές μολύνσεις που επηρεάζουν τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, πρόσθεσε η γιατρός.

Ενώ η μαγιά είναι ένας μύκητας που βρίσκεται συνήθως μέσα στο σώμα και στο δέρμα, όταν αναπτύσσετε πάρα πολύ, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Το ανησυχητικό είναι ότι, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγούν σε καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top