Καρδιά: 3 πράγματα που κάνει κορυφαίος καρδιολόγος μόλις ξυπνήσει

Καρδιά, καρδιολόγος, ασπιρίνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τη ρουτίνα. Είναι πολύ πιθανό να τρώτε κάθε μέρα το ίδιο πρωινό. Να βάζετε το ξυπνητήρι σας την ίδια ώρα. Δείτε ποιες άλλες συνήθειες μπορείτε να υιοθετήσετε, φροντίζοντας παράλληλα την καρδιά σας. Τι σας συμβουλεύει κορυφαίος καρδιολόγος.

Πολλές από τις συνήθειές σας επηρεάζουν την υγεία σας. Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέγετε συνήθειες που λειτουργούν υπερ σας και προστατεύουν τον οργανισμό σας.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε το πρωινό σας με έναν τρόπο που κάνει καλό στην καρδιά σας, ακολουθείστε τις συμβουλές γνωστού καρδιολόγου. Θα εκπλαγείτε με αυτή την απλή συνήθεια που κάνει κάθε μέρα ο γιατρός και η οποία έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς.

Ο καρδιολόγος από το Illinois Dr. Rohit Vuppuluri αναφέρει ότι κάθε πρωί ξεκινάει οπωσδήποτε τη μέρα του με μια απλή συνήθεια που υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς: πίνει δύο μεγάλα ποτήρια νερό.

Η ενυδάτωση κάνει καλό στην καρδιά

«Αυτό βοηθά να ξεκινήσει η μέρα με μία καλή ενυδάτωση και βοηθά να ξυπνήσει το μυαλό και το σώμα μου για όλη την ημέρα» εξηγεί. Ο Dr. Rohit Vuppuluri αναφέρει ότι η ενυδάτωσή σας με την υγεία της καρδιάς σας συνδέονται στενά.

«Το νερό είναι απαραίτητο για τη διαχείριση των ηλεκτρολυτών, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερής καρδιακής λειτουργίας και του καρδιακού ρυθμού» τονίζει ο ίδιος.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν μια σύνδεση μεταξύ χαμηλού νερού στο σώμα και αυξημένου κινδύνου για κακή υγεία της καρδιάς. Κι αυτό γιατί η μη καλή ενυδάτωση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα, η οποία επηρεάζει αρνητικά την καρδιά.

«Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης» προσθέτει ο Dr. Rohit Vuppuluri, εξηγώντας έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία της καρδιάς. Η μη σωστή ενυδάτωση προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Έχοντας αυτό κατά νου, το να ξεκινάτε τη μέρα σας με σωστή ενυδάτωση πίνοντας δύο γεμάτα ποτήρια νερό είναι μια εύκολη συνήθεια για την υγεία της καρδιάς που μπορείτε να εντάξετε στο πρωινό σας πρόγραμμα.

3 υγιεινές συνήθειες για την καρδιά για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

  1. Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ
  2. Τρώτε ένα ισορροπημένο πρωινό
  3. Περπατήστε

1. Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ

Εκτός από το νερό, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ το πρωί μπορεί να βοηθήσει την καρδιαγγειακή σας υγεία. «Ο καφές έχει αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην καρδιά σας» τονίζει ο Dr. Rohit Vuppuluri.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η μέτρια κατανάλωση καφέ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας. Ωστόσο, όπως και με άλλες συνήθειες, το μέτρο είναι το κλειδί. Η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα έχει βρεθεί ότι επηρεάζει αρνητικά την καρδιά.

Επιπλέον, ο Dr. Vuppuluri λέει ότι οι επιδράσεις του καφέ διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αν είστε κάποιος που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην καφεΐνη, ίσως είναι καλύτερο να επιμείνετε στον ντεκαφεϊνέ καφέ, ο οποίος έχει αντιοξειδωτικά αλλά δεν έχει καφεΐνη.

2. Τρώτε ένα ισορροπημένο πρωινό

Θέλετε να διασφαλίσετε ότι το πρωινό σας γεύμα υποστηρίζει την καρδιά σας; Ο Dr. Vuppuluri συνιστά να τρώτε ένα πρωινό με δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη και φρέσκο χυμό φρούτων για να πάρετε μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Για παράδειγμα, οι φυτικές ίνες στο πλιγούρι βρώμης (ένα δημητριακό ολικής αλέσεως) και τα φρούτα βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Οι άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως οι ξηροί καρποί ή το βούτυρο ξηρών καρπών, το γιαούρτι, το τυρί cottage και τα αυγά, είναι καλύτερα για την υγεία της καρδιάς από τα λουκάνικα και το μπέικον που είναι και τα δύο πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά.

3. Περπατήστε

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε μια πλήρη προπόνηση το πρωί (η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά τουλάχιστον 2,5 ώρες μέτριας έως έντονης άσκησης κάθε εβδομάδα), μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο είναι μια εξαιρετική υγιεινή συνήθεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ανανεώστε λοιπόν τις πρωινές σας συνήθειες και αποκτήστε νέες συνήθειες που θα τις ακολουθείτε για μια ζωή. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα βελτιώσετε σημαντικά την υγεία της καρδιάς σας!

Scroll to Top