Καρκίνος: Η «καταιγίδα ασβεστίου» εξαφάνισε τους όγκους μέσα σε λίγες ημέρες – Τι είναι και πως μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη θεραπεία

Καρκίνος

Ένα ακόμη βήμα στη μάχη κατά του καρκίνου έκαναν οι επιστήμονες. Με μια νέα μέθοδο ο καρκίνος εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες μέρες σε τρωκτικά. Δείτε τι σημαίνει αυτό ως προς τη θεραπεία της νόσου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ewha Womens στη Σεούλ της Νότιας Κορέας κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ισχυρή χημική σύνθεση που μπορεί να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα, αποκαλύπτουν ευρήματα των ειδικών που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Angewandte Chemie.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο φάρμακο που υπόσχεται πολλά για την καταπολέμηση του καρκίνου και το οποίο λειτουργεί ελέγχοντας τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα που υποτίθεται ότι είναι το κλειδί για μια φόρμουλα «κατά των όγκων».

Στην ουσία, πάρα πολλά ιόντα ασβεστίου είναι επιβλαβή και μπορεί να καταπνίξουν διάφορα στοιχεία υγιούς κυτταρικής σύνθεσης, όπως τα μιτοχόνδρια, τα οποία είναι γνωστό ακόμη και σε έναν μαθητή βιολογίας ότι αποτελούν τη δύναμη του κυττάρου.

Αλλά τώρα, οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν αυτή την επιβλαβή υπερβολική εισροή των ιόντων ασβεστίου για να αποκρούσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μέσω μιας διαδικασίας που αποκαλούν «καταιγίδα ασβεστίου».

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η έκθεση στο υπέρυθρο φως θα διευκόλυνε το νέο φάρμακο στην δημιουργία της… καταιγίδας. Η ενέσιμη φόρμουλα δοκιμάστηκε σε ποντίκια που είχαν προσβληθεί από όγκους μέσω ειδικά τροποποιημένων σφαιριδίων πυριτίου που δεν προκαλούσαν καμία βλάβη στα τρωκτικά. Μόλις έφτασε στην κυκλοφορία του αίματός τους, η ομάδα μπόρεσε να προσδιορίσει ότι το φάρμακο κατέληξε με επιτυχία στον όγκο και ενεργοποιήθηκε με την παρουσία υπέρυθρου φωτός. Μέσα σε λίγες μέρες, οι όγκοι τους εξαφανίστηκαν

Τώρα, η ερευνητική ομάδα είναι αισιόδοξη ότι αυτή η φόρμουλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω βιοϊατρική έρευνα. Η ανακοίνωση έρχεται επίσης μετά από έναν νέο, μηχανικό τρόπο μάθησης για τον ακριβή έλεγχο του καρκίνου των ωοθηκών. 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top