Το μωρό θαύμα που γεννήθηκε ζυγίζοντας λιγότερο από μισό κιλό γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

μωρό θαύμα

Ένα μωρό θαύμα έχει καταρρίψει όλες τις πιθανότητες γιορτάζοντας τα πρώτα του γενέθλια, αφού γεννήθηκε 16 εβδομάδες νωρίτερα ζυγίζοντας όσο… ένα καρβέλι ψωμί.

Ο Arley-James Hughes ήταν τόσο μικρός που έπρεπε να κρατηθεί σε ένα σάκο που μιμούνταν τη μήτρα της μητέρας του, Naomi Walker. Το μικροσκοπικό αγοράκι -που ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια κατά τη γέννηση– πέρασε 153 ημέρες στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε μια σπάνια καρδιακή πάθηση.

Οι γιατροί ανησυχούσαν τόσο πολύ για τη ζωή του βρέφους, που είπαν στην 35χρονη μητέρα και τον σύντροφό της Chris Hughes, να ετοιμαστούν για τον θάνατό του. Αλλά αφότου του έδωσαν ένα σωτήριο δοκιμαστικό φάρμακο, η υγεία του τελικά βελτιώθηκε και του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι μετά από περισσότερους από πέντε μήνες, τον Ιούλιο.

μωρό θαύμα
Φωτογραφία: Youtube

Σήμερα, το μωρό θαύμα εξακολουθεί να παίρνει οξυγόνο αλλά δυναμώνει μέρα με τη μέρα και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια στις 20 Φεβρουαρίου.

Το βρέφος πέρασε 5,5 μήνες στο νοσοκομείο

«Ο Arley έχει επιβιώσει από ό,τι του συνέβη, είναι ένα θαύμα. Είμαι ευγνώμων κάθε μέρα. Ξέρω ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Χρειάζεται ακόμα υποστήριξη αναπνοής κάθε στιγμή, αλλά είμαι έκπληκτη με την απίστευτη δύναμή του», είπε ανακουφισμένη η Naomi και πρόσθεσε:

«Για κάποιον που ζύγιζε 500 γραμμάρια, να δίνει τέτοιον αγώνα, να είναι τόσο χαρούμενος και χαμογελαστός σε όλο αυτό, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω πόσο περήφανη και έκπληκτη είμαι».

Η εγκυμοσύνη της Naomi ήταν αρκετά εύκολη μέχρι που εισήχθη στο Royal Lancaster Infirmary τον περασμένο Φεβρουάριο με ουρολοίμωξη και λοίμωξη στο στήθος. Όσο η 35χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο, ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι ο γιος της είχε αποφασίσει να έρθει στον κόσμο μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

μωρό θαύμα
Φωτογραφία: Youtube

«Ήμουν στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή. Όταν ήμουν στην τουαλέτα ένιωσα μια πτώση της πίεσης. Ήταν πολύ τρομακτικό. Κατάλαβα αμέσως, ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ότι ερχόταν», λέει η ίδια. Θυμάται, μάλιστα, να κρατάει τον Arley-James για λίγα λεπτά αφότου γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 2023.

«Τον πήρα στην αγκαλιά μου και έκανε ένα γουργούρισμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, αλλά μετά πήγε κατευθείαν στην εντατική όπου πέρασε πεντέμισι μήνες», εξηγεί η μητέρα.

Η τραυματική διάγνωση και η απόφαση για το φάρμακο

Ο Arley-James υποβλήθηκε σε μεταγγίσεις αίματος αμέσως μετά τη γέννησή του και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα ενώ βρισκόταν σε θάλαμο εντατικής θεραπείας. Αλλά ακριβώς όταν φαινόταν να βελτιώνεται, διαγνώστηκε με τη σπάνια καρδιακή πάθηση, που λέγεται μυκητιασική ενδοκαρδίτιδα.

μωρό θαύμα
Φωτογραφία: Youtube

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα να προετοιμαστεί για το χειρότερο αφού την ενημέρωσαν ότι είχε την απειλητική για τη ζωή κατάσταση, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 75%. Αλλά, αφού συμφώνησε να αφήσει τον Arley-James να λάβει ένα δοκιμαστικό φάρμακο, η υγεία του βελτιώθηκε τις επόμενες εβδομάδες.

Και η Naomi, η οποία δεν τον άφησε ποτέ όσο ήταν στο νοσοκομείο, πιστεύει ότι ο ήχος της φωνής και το άγγιγμα της μπορεί να τον βοήθησαν να περάσει τις πιο δύσκολες μέρες του.

μωρό θαύμα
Φωτογραφία: Youtube

«Μπήκαν και είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο γι ‘αυτόν. Βασικά, κανονίστε την κηδεία. Μετά μπήκε ένας άλλος γιατρός και είπε ότι έχουν αυτό το φάρμακο που είναι ακόμα σε δοκιμαστική διαδικασία, αλλά θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε», εξηγεί η 35χρονη και συνεχίζει:

«Σκέφτηκα, ότι από τη στιγμή που μου λένε να κανονίσω την κηδεία του παιδιού, δεν έχω κάτι να χάσω. Μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ένα φάρμακο που ενδεχομένως να του σώσει τη ζωή. Πήρα την απόφαση αμέσως και τους είπα να το κάνουν».

Τελικά, ο Arley-James, το μωρό θαύμα που κανείς δεν περίμενε ότι θα ζήσει, πήγε στο σπίτι του στις 23 Ιουλίου πέρυσι και πριν λίγε ημέρες γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια τρώγοντας cupcakes.

μωρό θαύμα
Φωτογραφία: Youtube

«Είναι το πιο στοργικό και χαρούμενο μωρό που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς. «Όλες οι νοσοκόμες τον λατρεύουν γιατί είναι πολύ χαμογελαστός», καταλήγει περήφανη η μητέρα του.

Όλο Υγεία

Scroll to Top