Οργανούληδες: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων

οργανούληδες

Οι Οργανούληδες είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων που ξεκίνησε το 2021 και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 11.000 μαθητές και 800 εκπαιδευτικοί.

Η νέα σχολική χρονιά 2023-24 ξεκίνησε και μαζί της άνοιξε η φόρμα για να δηλώσουν συμμετοχή Δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα στις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις του αγαπημένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Οργανούληδες», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την Αγγλία και υιοθετήθηκε κατόπιν από τη Σκωτία και τον Καναδά, ταξιδεύει για 3η σχολική χρονιά στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 11.000 μαθητές και 800 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη συμμετάσχει από τον Ιανουάριο του 2021 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και γνωρίζουν καλά τα μυστικά των «Οργανούληδων» για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων.

Δύσκολα ερωτήματα που γίνονται διασκεδαστικές ιστορίες

Ποια είναι τα όργανα του σώματός μας και πώς λειτουργούν; Πώς φροντίζουμε την υγεία μας; Τι μέγεθος έχει η καρδιά και ποιο εσωτερικό μας όργανο μπορεί να «ξαναγεννηθεί»; Τι συμβαίνει εάν κάποιο από τα όργανα δεν λειτουργεί σωστά; Πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το όργανο με κάποιο άλλο;

Δύσκολα ερωτήματα, όπως τα παραπάνω, μπορούν να γίνουν διασκεδαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων».

Η συμμετοχή στις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις του προγράμματος είναι δωρεάν μετά από εγγραφή του υπεύθυνου εκπαιδευτικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Στόχος του είναι να μοιραστεί μαζί μας συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας και να μας μάθει τα πάντα για τη δωρεά οργάνων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά σχολεία.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, για περιορισμένο αριθμό σχολείων.

Για τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων στον προγραμματισμό της περιόδου 2023-24, οι Διευθυντές τους μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος, την οποία μπορούν να βρουν στο onassis.org/health. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: [email protected]

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες» εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις, που ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση με στόχο την ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων και την ενίσχυση της κουλτούρας δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top