1η Μαρτίου ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία – Πώς θα λειτουργήσουν

ΝΙΜΤΣ, λοίμωξη του αναπνευστικού, Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, απογευματινά χειρουργεία, Ιπποκράτειο, claw back, Υπουργείο Υγείας, ασθενής

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι ίδιες οι κλινικές των νοσοκομείων θα κρίνουν αν μπορούν να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία.

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στις κλινικές που μπορούν και έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος.

«Οι ίδιες οι κλινικές θa κρίνουν εάν έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος. Ο στόχος μου είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν από 1η Μαρτίου», είπε σήμερα, μιλώντας στο Action 24 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτοί που λένε όλα αυτά περί της ιδιωτικοποιήσεως του ΕΣΥ και ότι κλείνουμε το μάτι στους ιδιώτες και τα λοιπά, είναι οι ίδιοι που πριν από 22 χρόνια έλεγαν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα όταν κάναμε τα απογευματινά ιατρεία. Ξέρετε ότι ο μέσος χρόνος αναμονής στα πρωινά ιατρεία από έξι μήνες έχει πέσει στους δύο μήνες γιατί λειτούργησαν τα απογευματινά ιατρεία; Αυτό που εφαρμόσαμε με επιτυχία εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία, θα το κάνουμε τώρα για τα χειρουργεία. Τόσο απλά», δήλωσε ο υπουργός.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση διευκρινιστικών υπουργικών αποφάσεων για τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων και τον τρόπο πληρωμής.

Πάντως η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και η πληρωμή των ασφαλισμένων από την τσέπη τους έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Όλο Υγεία

Scroll to Top