Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

φαρμακείο ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  επεξεργάζονται σχέδια βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Εγκαινιάστηκαν σήμερα τα νέα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕ.ΔΙ.) και του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ανατολικής Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Ν. Ιωνία. «Το λέω γιατί πάντα υπάρχουν οι φήμες οι οποίες καμιά φορά καταστρέφουν τις καλές προσπάθειες. Είναι άλλο πράγμα το φαρμακείο εδώ που είναι κεντρικό, μεγάλο και έχει ένα πολύ σημαίνοντα χώρο και άλλο πράγμα η συνέχεια της λειτουργίας του φαρμακείου στη Ν. Ιωνία που είναι συμπληρωματικό του εκεί Κέντρου Υγείας», είπε ο υπουργός.
Μακάρι, πρόσθεσε ο υπουργός, να είναι πάντα αχρείαστα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ «αλλά τουλάχιστον όταν χρειάζονται, να μπορεί ο κόσμος να βρει το φάρμακό του για να μπορεί να βρει την υγεία του σε συνθήκες αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, δήλωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη μετεξέλιξη του Οργανισμού. «Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ. Για εμάς η προσπάθεια είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας. Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό το νέο κτίριο και το φαρμακείο που στεγάζεται εδώ».

Τα σχέδια υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ για τα φαρμακεία

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται με την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε σχέση με τα φάρμακα υψηλού κόστους, αυτά δηλαδή που διακινούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταργηθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Το λέω για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες. Δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους χωρίς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γιατί αλλιώς θα πάμε σε καταστάσεις του παρελθόντος που δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο».

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top