Α.Γεωργιάδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει τη διατήρηση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πατέντας

Γεωργιάδης

Τις θέσεις της Ελλάδας για την καινοτομία και την Ευρωπαϊκή φαρμακευτική νομοθεσία θα αναπτύξει στο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ ο Α. Γεωργιάδης.

Η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και η Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Νομοθεσία στο επίκεντρο του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σήμερα, εδώ στο Λουξεμβούργο, έχουμε μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί η πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζει η Ελλάδα, για τον εμβολιασμό για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και την ηπατίτιδα Β.

Στο επίκεντρο η Ευρωπαϊκή φαρμακευτική νομοθεσία

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ θα μιλήσουν επίσης «για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πρόσβαση στα φάρμακα. Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας και τη μείωση του χρόνου προστασίας της πατέντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε πως η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί το ισχύον πλαίσιο.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον πλαίσιο των 8 και 11 ετών και να μην αλλάξει. Και θα εξηγήσουμε στο Συμβούλιο το λόγο», κατέληξε.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(Υπουργείο Υγείας). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top