Άδωνις Γεωργιάδης: Τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών στα νοσοκομεία

νοσοκομείο, covid-19, νοσοκομεία, ΕΙΝΑΠ, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγλαΐα Κυριακού

Το Υπουργείο Υγείας ανήκει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, είπε ο Άδωνις  Γεωργιάδης μετά τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας. Καταδίκη και από την ΠΟΕΔΗΝ.

Τρίμηνη παράταση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, δεσμεύθηκε να δώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η παράταση θα έχει διάρκεια έως τις 30/6/2024 και δίνεται για «να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «η πολιτική της Κυβέρνησης για το «outsoursing» στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς και ότι το σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας.

Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Όπως τόνισα, όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί. Όποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει».

‘Ένταση στη συγκέντρωση των εργαζομένων

Η συνάντηση υπουργού Υγείας-ΠΟΕΔΗΝ, έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης των εργαζομένων ΣΟΧ και συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο υγείας, όπου προκλήθηκε και ένταση όταν ο υπουργός κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

«Παρά την άσχημη εικόνα, το πρωί, στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας, όπου δυστυχώς διάφοροι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, όχι νοσοκομειακοί, προκάλεσαν μία πολύ αρνητική εικόνα, συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Παπαναστάση και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας τους για να μου καταθέσουν τα αιτήματά τους», είπε ο υπουργός.

Επανέλαβε ότι το Υπουργείο Υγείας ανήκει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ. «Το πρωί, ο ίδιος έδωσα εντολή οι πόρτες του Υπουργείου να είναι ανοιχτές, τα στόρια ανεβασμένα και οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν για να μπορέσουν να πλησιάσουν οι διαδηλωτές. Για τους εκπροσωπούμενους από τη ΠΟΕΔΗΝ και από όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το Υπουργείο αυτό δεν θα είναι ποτέ κλειστό», κατέληξε.

Η θέση της ΠΟΕΔΗΝ

«Με δική μας συνεννόηση κατέβηκε κάτω στην Αριστοτέλους ο Υπουργός Υγείας να μιλήσει στους συγκεντρωμένους ΣΟΧ, χωρίς να το επιτρέψουν λίγοι εργαζόμενοι. Θεωρήσαμε και το αποδέχθηκε ο Υπουργός ότι θα ήταν καλύτερα να μιλήσει ενώπιον όλων των ΣΟΧ και όχι μιας Αντιπροσωπίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είχαν αγωνία. Κάποιοι δεν άφησαν τον Υπουργό να μιλήσει. Οι ίδιοι όμως συνωστίζονται στην πύλη του Υπουργείου για να βρίσκονται στην αντιπροσωπία που θα δούμε τον Υπουργός Υγείας κάθε φορά. Δεν μας εκφράζουν όλα αυτά καθώς και οι ασχήμιες απέναντι στον Υπουργό», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top