Αναστολή τακτικών χειρουργείων στα Νοσοκομεία Παίδων-Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Νοσοκομείο

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», οδηγεί σε αναστολή χειρουργείων. Σε δύο μέρες θα έχει λυθεί το πρόβλημα λέει ο Α. Γεωργιάδης.

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από τις 27 Μαΐου προχωρούν και οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά την απόφαση που έλαβε ο χειρουργικός τομέας του Παίδων «Αγία Σοφία» για αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων από 1η Ιουνίου. Οι γιατροί αντιδρούν στην υποστελέχωση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες κάλυψης των κενών θέσεων απαντά ο υπουργός υγείας, Α.Γεωργιάδης, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει ευρωεκλογών.

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση των γιατρών: «Δεν υπάρχει κομματική ταυτότητα στις κινητοποιήσεις των γιατρών, όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών».

Οι ελλείψεις προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, έχουν αναστείλει την λειτουργία τα τελευταία 4 χρόνια χειρουργικών αιθουσών, σημειώνουν.

Η Διοίκηση των Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», προσπαθεί να καλύψει τα κενά είτε με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία, είτε με τους εναπομείναντες αναισθησιολόγους οι οποίοι «υφίστανται σοβαρές πιέσεις» για να υπερεφημερεύουν, πράγμα επικίνδυνο για τους ίδιους, αλλά και για τους ασθενείς, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Τι απαντά ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ACTION 24, ανέφερε για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, ότι το υπουργείο Υγείας προχωράει πάρα πολύ γρήγορα τις διαδικασίες πρόσληψη προσωπικού.

«Το ξέρουν οι εμπλεκόμενοι, εγώ δεν θέλω να πιστέψω ότι το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές δημιουργεί σε κάποιους συνδικαλιστές την ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση τέτοιου τύπου».

Το Υπουργείο, συνέχισε, έχει προκηρύξει όλες τις κενές οργανικές θέσεις.

« Σε δύο μέρες περίπου θα έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Αν έχουν μείνει κάποιες θέσεις κενές θα επαναπροκηρύξουμε αμέσως τις κενές θέσεις. Αυτό που ανθρωπίνως μπορεί να γίνει, γίνεται. Επειδή πάντα πιστεύω στην καλόπιστη συνεννόηση των ανθρώπων και ότι θέματα τόσο ευαίσθητα δεν μπορεί να τα βάζουμε στην πολιτική διαμάχη, σας λέω ότι η πρόβλεψή μου είναι ότι τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά».

Όλο Υγεία

Scroll to Top