Απεργούν για τρίτη εβδομάδα οι εργαστηριακοί γιατροί-Η συμμετοχή αγγίζει το 100%

εργαστηριακοί γιατροί

Οι εργαστηριακοί γιατροί θα αποφασίσουν το Σάββατο για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η αποχή των εργαστηριακών γιατρών με κύριο αίτημα την κατάργηση του clawback.

Το μέλλον της κινητοποίησής τους θα αποφασιστεί στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 800 εργαστηριακών ιατρών το προσεχές Σάββατο. Η συμμετοχή στην αποχή αγγίζει το 100% στην περιφέρεια της χώρας, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό ξεπερνά το 65%.

Τα παραπάνω ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Μαρία Χατζηδημητρίου σημειώνοντας ότι τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών που τέθηκαν στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι:

  • Η κατάργηση του clawback ή έστω η μείωση στο 5% από 55-60% που είναι σήμερα
  • Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΠΥΥ
  • Η συνυπευθυνότητα του clawback με το υπουργείο Υγείας , την ΗΔΙΚΑ και τους κλινικούς γιατρούς

«Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί οδηγούνται στην εξόντωση με το clawback , δηλαδή με την αναγκαστική επιστροφή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό», επισήμαναν τόσο η αντιπρόεδρος του ΙΣΘ όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Κυριακή Μπαλτατζή και το μέλος του Συνδέσμου,Πέτρος Θεμελής.

Η κ.Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι η μόνη θετική εξέλιξη είναι η αναγγελία υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης , χαρακτηρίζοντάς την ως ιστορική στιγμή για τον κλάδο καθώς αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top