Απολύθηκε επικουρικός γιατρός γιατί… περίσσευε – Τι καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

ΟΕΝΓΕ

Συνέβη και αυτό στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ. Παραμονή πρωτοχρονιάς απολύθηκε επικουρικός γιατρός από το νοσοκομείο Βέροιας, ως πλεονάζων προσωπικό, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου Βέροιας «ο οποίος δε δίστασε παραμονή πρωτοχρονιάς να απολύσει επικουρικό γιατρό, και μάλιστα απροειδοποίητα, ο οποίος για τρία συνεχόμενα χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου της Βέροιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός «περίσσευε» την ώρα που μόλις πριν από εφτά μήνες με την επίκληση «έκτακτων» αναγκών είχε προσλάβει στην ίδια κλινική έναν επιπλέον επικουρικό».

Η ΟΕΝΓΕ αναρωτιέται τι άλλαξε στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε έως σήμερα; Οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να προσλάβει και τρίτο επικουρικό γιατρό εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα, σημειώνει. Και αυτό ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας το γνωρίζει πολύ καλά.

Στη λίστα αναμονής της Ορθοπαιδικής Κλινικής είναι 250 ασθενείς

«Είναι προκλητικός ο ισχυρισμός του διοικητή του νοσοκομείου κ. Πλιόγκα, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας, ότι ο συνάδελφος απολύθηκε επειδή ο αριθμός των χειρουργείων είναι χαμηλός. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αριθμός των χειρουργείων που πραγματοποιούνται είναι χαμηλός όχι επειδή δεν υπάρχουν ανάγκες, αφού στη λίστα αναμονής της Ορθοπαιδικής Κλινικής είναι 250 ασθενείς, αλλά εξαιτίας της έλλειψης Αναισθησιολόγων. Είναι πρόκληση γιατί ο ίδιος ο κ. Πλιόγκας είχε απαιτήσει τον Σεπτέμβριο να περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των χειρουργείων, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ. Προσθέτει ότι η απόλυση του επικουρικού γιατρού δεν είναι τυχαίο ότι έγινε παραμονές των κρίσεων για τους διορισμούς νέους διοικητών στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «η απόλυση του γιατρού που πρόσφερε τις υπηρεσίες του για 3 συνεχόμενα χρόνια στο νοσοκομείο της Βέροιας, η μείωση του αριθμού των χειρουργείων για να μη γίνει υπέρβαση του πετσοκομμένου προϋπολογισμού που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, είναι «τα προσόντα» που θα συμπεριλάβει ο κ. Πλιόγκας στο βιογραφικό του για να διεκδικήσει ξανά τη θέση του διοικητή με αξιώσεις».

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του γιατρού, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Κανείς γιατρός, κανείς υγειονομικός δεν περισσεύει. Απαιτούμε να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία των συναδέλφων συμβασιούχων και να μονιμοποιηθούν όλοι τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(Υπουργείο Υγείας). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top