Νοσοκομείο Αττικόν: 90 ράντζα στην εφημερία – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τριτοκοσμικές εικόνες

νοσοκομείο Αττικόν

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει έλλειψη κλινών σε παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές στο νοσοκομείο Αττικόν για να καλύψουν τις ανάγκες από την έξαρση των ιώσεων.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ και η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων δημιουργούν τριτοκοσμικές εικόνες στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Χθες εφημέρευσε το νοσοκομείο Αττικόν. Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το Νοσοκομείο; Ασφαλώς όχι. Τι φταίει;». Τα ερωτήματα θέτει ο κ. Γιαννάκος και η απάντηση από τον ίδιο είναι: «Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων.

Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών.

νοσοκομείο Αττικόν

Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. «Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών».

Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει επίσης: «Με αυτή την κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων;

Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα».

Όλο Υγεία

Scroll to Top