Διαψεύδουν τον Άδωνι Γεωργιάδη 91 γιατροί στο «Γ. Γεννηματάς»

Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς

Δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται στα επείγοντα, αναφέρουν οι γιατροί και χαρακτηρίζουν τις συνθήκες εργασίας ως άκρως επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Διαψεύδουν τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, «Γ.Γεννηματάς» για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο 91 γιατροί και δηλώνουν πως οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας «αντανακλούν μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα».

Σε ανακοίνωσή τους οι 91 γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι «κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές , με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση.

Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς, με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο».

Οι γιατροί διαψεύδουν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις , κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά».

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

«Ολόκληρες οι βάρδιες μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλύουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε , ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού».

Καταγγέλλουν για «πολλοστή φορά τις παραπάνω συνθήκες εργασίας ως άκρως επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους» και καλούν «άμεσα τους κατεξοχήν αρμόδιους, το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανασκευάσουν τις παραπάνω ψευδείς δηλώσεις τους και να προχωρήσουν σε άμεσες κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Όλο Υγεία

Scroll to Top