Δράση «Ευαισθητοποίησης για την Ακουστική Ικανότητα» υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

ισα

Από τους 1250 πολίτες που εξετάστηκαν οι 500 είχαν ενδείξεις δυσκολίας στην ακοή. Με τη δράση στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως η ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση και την επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εκατοντάδες μαθητές και πολίτες συμμετείχαν στις 5 Μαρτίου στην Δράση «Ευαισθητοποίησης για την Ακουστική Ικανότητα» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ακοής που διοργάνωσαν ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μαζί με τα ΚΕΠ Υγείας του Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), και τέθηκε υπό την αιγίδα τον Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Από το πρωί στήθηκε μία μεγάλη γιορτή με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων. Με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, μέσα από παιχνίδια και άλλους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης μικρά παιδιά και πολίτες ενημερώθηκαν για την ισότιμη πρόσβαση των κωφών και βαρήκοων ατόμων στην πληροφόρηση και την επικοινωνία, ενώ είχαν την ευκαιρία και να διασκεδάσουν μέσα από τις βιωματικές δράσεις και να ενημερωθούν για την σημαντικότητα της πρόληψης στην ακουστική ικανότητα.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, παρουσία του Προέδρου του ΙΣΑ και ΕΔΔΥΠΠΥ κ Γιώργου Πατούλη, αλλά και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ Γιάννη Φωστηρόπουλου, οι οποίοι καλωσόριζαν τους συμμετέχοντες.

Η Δράση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ Ιωάννη Φωστηρόπουλου, ενώ ακολούθως την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.

Πολλές από τις αιτίες που οδηγούν σε απώλεια ακοής μπορούν να αποφευχθούν

«Οφείλουμε να εγγυόμαστε την ανεμπόδιστη άσκηση του δικαιώματος όλων στην πληροφόρηση και την επικοινωνία, παρέχοντας στα κωφά και βαρήκοα άτομα τα κατάλληλα μέσα και υπηρεσίες για την απρόσκοπτη επικοινωνία τους με το γενικό πληθυσμό. Πολλές από τις αιτίες που οδηγούν σε απώλεια ακοής μπορούν να αποφευχθούν μέσω στρατηγικών δημόσιας υγείας. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας έχουμε εντάξει πρόγραμμα Ακουστικής Ικανότητας, όπου ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν την δυνατότητα να προβούν σε δωρεάν εξέταση ακουστικής ικανότητας. Συνολικά έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 1250 πολίτες με 500 από αυτούς να έχουν ενδείξεις δυσκολίας στην ακοή

Την δράση Υποστήριξαν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας «Κρατύλος», η Akoustica Medica καθώς και το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο κωφών και βαρηκόων Λυκόβρυσης Πεύκης.

Στη Δράση συμμετείχαν φοιτητές από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και μαθητές από το 2ο, 3ο & 10ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, το 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης Πεύκης.

Στο πλαίσιο της Δράσης οι μικροί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης Πεύκης τραγούδησαν κάποια τραγούδια στην νοηματική γλώσσα και χειροκροτήθηκαν στην νοηματική γλώσσα από μικρούς και μεγάλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κ Ιωάννης Αρκουμάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χαράλαμπος Παπακωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρος Πανταζής, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού κ. Γεώργιος Πράπας, ο Αντιδήμαρχος Κ.Ε.Π.& Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, ο Διευθυντής της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας «Κρατύλος», κ. Χρήστος Δαγρές καθώς και πλήθος στελεχών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του ΕΔΔΥΠΠΥ και πλήθος πολιτών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top