Ειρήνη Αγαπηδάκη: Η μάχη μου με την παχυσαρκία και ο αγώνας μου να χάσω κιλά

παχυσαρκία

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε για την δική της περιπέτεια με την παχυσαρκία. Είχε ξεπεράσει τα 100 κιλά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε μια προσωπική εξομολόγηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας,αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πώς κατάφερε να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν κατά διαστήματα είχε ξεπεράσει τα 100 κιλά.

Είπε πως η μάχη της με την παχυσαρκία ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια και όπως δήλωσε: «από παιδί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά, κάποια στιγμή στη νεαρή μου ενήλικη ζωή ξεπέρασα τα 100 κιλά και από εκεί και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνη μου, οπότε το προσπάθησα να χάσω βάρος γιατί χρησιμοποιούσα αυτές τις δίαιτες, ξέρετε που είναι για όλους την εποχή που ήμουν εγώ νέα ήταν οι χημικού τύπου δίαιτες στη μόδα. Προσπάθησα μια – δυο φορές με αυτές, δεν τα κατάφερα. Και τα κατάφερα πραγματικά όταν βρήκα έναν άνθρωπο έναν διατροφολόγο ο οποίος μπορούσε να με κατευθύνει σωστά, με βάση τις δικές μου διατροφικές επιλογές να μπορέσω να μην στερηθώ και το γλυκό».

Ανέφερε ότι είναι δύσκολο να χάσεις κιλά και χρειάζεσαι βοήθεια για να το επιτύχεις. «Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι εύκολο χρειάζεσαι βοήθεια, υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική. Πιστεύω αν και εγώ είχα τη δυνατότητα να την έχω δωρεάν θα το είχα κάνει νωρίτερα στη ζωή μου, είναι κάτι το οποίο δεν είναι φθηνό».

Σημείωσε ότι το υπουργείο Υγείας μετά το πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας που υλοποιεί θα ξεκινήσει και πρόγραμμα για ενήλικες, με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες και την υποστήριξη ψυχολόγων, διατροφολόγων και όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες.
Σύμφωνα με έρευνες στη χώρα μας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι το 63% των ενηλίκων. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με παχυσαρκία (1 στους 7).

Όλο Υγεία

Scroll to Top