ΠΙΣ: Καμπάνια ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων

ΠΙΣ

Η καμπάνια του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τη δωρεά οργάνων ξεκινάει από το Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο 23 Μαρτίου

Η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων την οποία επικοινώνησε ο πρόεδρος Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ήδη από την περασμένη εβδομάδα και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η καμπάνια ξεκινάει από το Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργασία με τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, με εκδήλωση το Σάββατο, 23 Μαρτίου.

Ανάπτυξη μεταμοσχεύσεων

Η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Επιστημονική και Τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο ΠΙΣ. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά -σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας- εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της δωρεάς οργάνων ως κορυφαία πράξη ανιδιοτέλειας, ανθρωπισμού και αγάπης ώστε να αυξηθούν οι δωρητές.

Όλο Υγεία

Scroll to Top