Άδωνις Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε αναδιαμόρφωση του clawback στα διαγνωστικά

clawback

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι στο ύψος που έχει φτάσει το clawback, δεν δουλεύει πλέον και ανακοίνωσε την αναδιαμόρφωσή του.

Προτεραιότητα αποτελεί για τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη η λήψη μέτρων για τον περιορισμό του μηχανισμού αυτού στα διαγνωστικά κέντρα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο μηχανισμός δεν πρόκειται να καταργηθεί, είναι νόμος του κράτους. «Καταρχάς το clawback δεν είναι μνημονιακός νόμος, είναι νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας που ισχύει και σήμερα και θα ισχύει και αύριο», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Μάλιστα υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που το έχουν ψηφίσει πια πάρα πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πολλές μας αντέγραψαν δηλαδή ως προς το clawback», είπε χαρακτηριστικά.

Το clawback, δεν δουλεύει πλέον

Ωστόσο, μίλησε για «μεγάλη ζημιά» που έχει γίνει, καθώς το ύψος του έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. «Όταν έφυγα εγώ από το Υπουργείο Υγείας, στα μέσα του 2014, το clawback στα διαγνωστικά, στα μικροβιολογικά ήταν 7%. Σήμερα είναι 47%. Είναι προφανές ότι εκεί έχει γίνει κάποια μεγάλη ζημιά».

Ο Υπουργός, είπε ότι εκεί που έχει φτάσει το clawback, δεν δουλεύει πλέον και διαβεβαίωσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα η επίλυση του θέματος.

«Θέλω να ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το θέμα ότι είναι από τις πρώτες μου άμεσες προτεραιότητες να ανακουφίσουμε αυτό το ύψος του clawback, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο και όπως έχει φτάσει δεν δουλεύει».

Η συζήτηση για την διόρθωσή του έχει ξεκινήσει και ήδη ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Όπως είπε με τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς έγινε «μια πολύ ωραία συζήτηση που θα τη συνεχίσουμε αυτή την εβδομάδα για να αναδιαμορφώσουμε το μηχανισμό αυτό σε μια πολύ πιο δίκαιη κατεύθυνση». Πρόσθεσε ότι σύντομα θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Όλο Υγεία

Scroll to Top