ΗΔΙΚΑ: Εγκαταστάθηκε το πρώτο σύστημα διαχείρισης ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων και γνωματεύσεων στο ΕΣΥ

ΗΔΙΚΑ

Η ΗΔΙΚΑ ανακοίνωσε ότι το λογισμικό RIS/PACS λειτουργεί στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας του ΕΣΥ. Το Νοσοκομείο αποκτά γρήγορη πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις.

Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας εγκαταστάθηκε και λειτουργεί, για πρώτη φορά σε δημόσια δομή υγείας του ΕΣΥ, το νέο λογισμικό RIS/PACS (Radiology Information System/Picture Archive and Communication System), το οποίο εξασφάλισε το Υπουργείο Υγείας και διαχειρίζεται ο φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Με το RIS/PACS το Νοσοκομείο έχει ταχεία και ασφαλή πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ το έργο του ιατρικού προσωπικού διευκολύνεται σημαντικά λόγω και των δυνατοτήτων σύγκρισης μεταξύ εξετάσεων σε υψηλή ανάλυση στην οθόνη του υπολογιστή.

Η υλοποίηση του έργου για την ανάπτυξη συστημάτων RIS/PACS, καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) της χώρας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα και με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της ΗΔΙΚΑ και της αναδόχου εταιρείας.

Αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο του 2024 να ολοκληρωθεί και η παραμετροποίηση του H-Cloud της ΗΔΙΚΑ όπου θα αποστέλλονται οι εικόνες από τα Νοσοκομεία, καθώς αυτά θα εντάσσονται στο έργο και οι παραγόμενες εικόνες θα είναι προσβάσιμες τόσο από τους ιατρούς πανελλαδικά, όσο και από τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 17.515.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top