Κακοκαιρία Daniel: Ποια παθογόνα έχουν ανιχνευθεί στις πληγείσες περιοχές

κακοκαιρία Daniel

Νεότερα στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές έδωσε κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1152 το τελευταίο 24ωρο. Από την κακοκαιρία Daniel, ααφέρονται 37 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 κρούσματα του ανώτερου αναπνευστικού.

«Ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή», είπε η κ. Αγαπηδάκη.

Σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχει μία επιπλέον στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και μία στην Καρδίτσα. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας κανενός ασθενή που νοσηλεύεται και δεν έχουμε μέχρι τώρα συρροές κρουσμάτων σε καμία περιοχή, είπε η κ. Αγαπηδάκη.

Μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα παθογόνα είναι η σαλμονέλα, το εντεροπαθογόνο E. coli , ροταϊός και clostridium difficile.

Προστατευτικά υλικά θα μοιραστούν στους πολίτες

Η κ. Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντας νερά από την κακοκαιρία Daniel.

Κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τις επόμενες δυο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η μολυσματικότητα των λιμνάζων υδάτων σε όλη την περιοχή.

Όλο Υγεία

Scroll to Top