Κακοκαιρία Daniel: Υγειονομική βόμβα το κλειστό γυμναστήριο Παλαμά Καρδίτσας

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων. Να κλείσει τώρα η δομή που φιλοξενεί ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και να μεταφερθούν όλοι σε κάποιο ξενοδοχείο ή κλινική, ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τραγική είναι η εικόνα στον Παλαμά Καρδίτσας που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Επικρατεί σε όλη τη περιοχή μία έντονη δυσοσμία τώρα που κατακάθονται τα νερά. Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας Παλαμά είναι γεμάτο λάσπες, όπως και τα ασθενοφόρα. Ο εξοπλισμός είναι και αυτός κατεστραμμένος. Ό,τι λειτουργούσε μεταφέρθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, εκεί που πλέον βρίσκονται ασθενείς μαζί με 80 περίπου πλημμυροπαθείς. Μαζί τους και δύο κινητές ομάδες υγείας».

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος που επισκέφθηκε την Καρδίτσα και τον Παλαμά.

Αρχικά, η μεταφορά του Κέντρου Υγείας ήταν η μόνη λύση, αλλά τώρα πρέπει να φύγει από το σημείο. «Δεν μπορεί οι ασθενείς να εξετάζονται μέσα σε μια υγειονομική βόμβα μαζί με 80 πλημμυροπαθείς της δομής φιλοξενίας» εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων

Οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των 80 πλημμυροπαθών είναι απαράδεκτες αναφέρει ο κ. Γιαννάκος. Δεν έχουν νερό για να κάνουν μπάνιο τις τελευταίες πέντε ημέρες. Επιπλέον, δεν υπάρχει καταγραφή αν λαμβάνουν κάποια θεραπεία για χρόνια νοσήματα.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων. Είναι στην κυριολεξία μία υγειονομική βόμβα».

Ο κ. Γιαννάκος ζητάει να κλείσει η δομή και να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε κάποιο ξενοδοχείο ή κλινική. Να καθαρισθεί η περιοχή του Παλαμά από τις λάσπες και τα νεκρά ζώα.

«Οι άνθρωποι μαζεύουν τα κομμάτια τους δεν προλαβαίνουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Καλές είναι οι οδηγίες από το καναπέ», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Προσθέτει ότι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ήδη προσέρχονται ασθενείς με δερματικές μολύνσεις.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι πρέπει να δοθεί λύση και με το φαρμακείο, καθώς καταστράφηκε το κτίριο και τα φάρμακα.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top