Μηνιγγίτιδα: Ασφαλής υγειονομικός προορισμός η Πάτρα λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

μηνιγγίτιδας

Υγειονομικό σχέδιο θα εφαρμόσει και φέτος η 6η ΥΠΕ, το τριήμερο του καρναβαλιού. Μέτρα προστασίας για την μηνιγγίτιδα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, αναφορικά με τα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε φοιτητές στην Πάτρα, ενόψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος με το θέμα της μηνιγγίτιδας και η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Καρβέλης. Πρόσθεσε ότι «θα χορηγηθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε περίπου 600 φοιτητές, καθώς και προληπτική χορήγηση φαρμάκων σε συνεννόηση πάντα με τις πρυτανικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η ενημέρωση των φοιτητών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

Το υγειονομικό σχέδιο για το καρναβάλι

Ο κ. Καρβέλης ανάπτυξε και το υγειονομικό σχέδιο για το τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει:

Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, Πανεπιστημιακό και «Άγιος Ανδρέας» θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων.

Το Κέντρο Υγείας βορείου τομέα θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

Θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τον ΕΕΣ, ιατρεία επειγόντων περιστατικών στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου.

Στα ιατρεία της πλατείας Γεωργίου θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για πιθανά περιστατικά της κρίσης πανικού, λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

Θα υπάρξει συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς.

Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.

Θα υπάρξει συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου.

Όλο Υγεία

Scroll to Top