Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος

ΕΟΦ

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε στο διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Ποια είναι τα νέα μέλη.

Ένα μήνα μετά τη λήξη της θητείας του Δημήτρη Φιλίππου ως προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε  στον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό. «Θέλουμε να ορίσουμε μία νέα διοίκηση», είχε δηλώσει αρχές Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας, δίνοντας το στίγμα του ΕΟΦ που θέλει.

«Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει του Έλληνες πολίτες, που θα έχει διαφάνεια, που θα ξέρει σε ποια φάρμακα έχουμε ελλείψεις και ποια είναι σε επάρκεια. Έναν ΕΟΦ που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων».

Το νέο ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αντιπρόεδρος Α’, ο Διομήδης Λυμπέρης, Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Αντιπρόεδρος Β’, ο Σπυρίδων Σαπουνάς, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αρμοδιότητα ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

Τακτικό Μέλος η Μαρία Κωνσταντή, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αναπληρωτή τον Γεώργιο Παπαζήση, Καθηγητή φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Τακτικό Μέλος, ο Γεώργιος Χαμηλός, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βασιλόπουλο, Καθηγητή Αιματολογίας-Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου
Θεσσαλίας.

Scroll to Top