Νοσοκομείο Γεννηματάς: Πρωτοποριακή μέθοδος έσωσε 25χρονη

νοσοκομείο Γεννηματάς

Γιατροί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς έσωσαν με πρωτοποριακή μέθοδο 25χρονη με μαζική πνευμονική εμβολή.

Στην επιτυχημένη επέμβαση που έγινε στο νοσοκομείο Γεννηματάς σε 25χρονη με μαζική πνευμονική εμβολή αναφέρθηκε σε tweet του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η κοπέλα, αφού δέχθηκε τοπική αναισθησία, υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο της μηχανικής θρομβεκτομής από τον επεμβατικό ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει:

«Ασθενής 25 χρόνων με μαζική πνευμονική εμβολή και αιμοδυναμικά ασταθής αντιμετωπίστηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με την πρωτοποριακή μέθοδο τις μηχανικής θρομβεκτομής, με τοπική αναισθησία μόνο από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη.

Είναι εντυπωσιακή η ποσότητα των θρόμβων που αναρροφήθηκε από την πνευμονική αρτηρία του κοριτσιού. Η βελτίωση της κατάστασης ήταν άμεση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεμβατικής πράξης. Το περιστατικό έγινε σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείο Σωτηρία με την συμβολή του Πρύτανη κ. Σιάσου Μάκη και την Γ’ παθολογική κλινική στην οποία Συντονίστρια είναι η κυρία Παγώνη.

Το Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο Γεννηματάς σε συνεργασία με την Γ’ Παθολογική Κλινική αποτελούν κέντρο Αναφοράς για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική εμβολή και κατατάσσονται στα 3 καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν αντιμετωπιστεί με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο».

Όλο Υγεία

Scroll to Top