Νοσοκομείο Ιωαννίνων: «Άρπαξαν» παιδί που φιλοξενούνταν με εισαγγελική εντολή

νοσοκομείο, νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γιαγιά, 8χρονος, σπάνιο σύνδρομο

Το περιστατικό στο νοσοκομείο Ιωαννίνων αναδεικνύει την απουσία κράτους πρόνοιας. 70 παιδιά φιλοξενούνται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.

Πατέρας «απήγαγε» το παιδί του από την παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων που φιλοξενούνταν με εισαγγελική εντολή, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Ευτυχώς το βρέφος βρέθηκε μετά από λίγες ώρες από την αστυνομία. Επέστρεψε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αρπαγής παιδιού από νοσοκομείο. Πριν λίγο καιρό πατέρας άρπαξε από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου το παιδί του και η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, κρατήθηκε και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

«Ευτυχώς με 2 προς 1 ψήφο των δικαστών αθωώθηκε. Και είχε βρεθεί το παιδί. Εάν το βρέφος δεν βρισκόταν ή πάθαινε κάτι κακό μπορεί να είχαμε τα ίδια και χειρότερα που έπαθε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου. Σήμερα το βρέφος μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, όχι για προνοιακή μονάδα, αλλά με εισαγγελική εντολή για το νοσοκομείο Άρτας

Φιλοξενία παιδιών στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει αναδείξει πολλές φορές «το παρκάρισμα παιδιών με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων».

Σημειώνει ότι κάθε φορά φιλοξενούνται πάνω από 70 παιδιά. Πηγαίνουν για εξετάσεις και παραμένουν επί μακρόν ελλείψει προνοιακών μονάδων να τα φιλοξενήσουν.

«Χαμένος χρόνος για τα παιδιά που μπορεί να τους στιγματίσει σε όλη τους τη ζωή», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, θέτοντας όμως και θέμα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας των παιδιατρικών κλινικών.

«Αυτή δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων. Δεν είμαστε δεσμοφύλακες παιδιών», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος θέτοντας το ερώτημα: «Που είναι το κράτος πρόνοιας;

Οι προνοιακές μονάδες οφείλουν να υποδέχονται και να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για την τύχη αυτών παιδιών. Δεν αξίζουν αυτή την τύχη τα παιδάκια», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(Υπουργείο Υγείας). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top