Νοσοκομείο Ζακύνθου: Πατέρας άρπαξε το παιδί του και έφυγε – Κρατείται η νοσηλεύτρια

νοσοκομείο Ζακύνθου

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα το θέμα της πολύμηνης φιλοξενίας με εισαγγελική εντολή παιδιών στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών. Σε νέο σχετικό περιστατικό πρωταγωνιστεί τώρα το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσιας Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει ένα απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από 24 Αυγούστου. Χθες βράδυ πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίστηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή, λόγω προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος. Τα περισσότερα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Σημειώνει ότι υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. «Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή», αναφέρει και εξηγεί ότι «τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο».

Ο κ. Γιαννάκος ζητάει να παρέμβει το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Όλο Υγεία

Scroll to Top