Νοσοκομείο Σαντορίνης: Βρέθηκε πτώμα σε σήψη λόγω βλάβης στο ψυγείο του νεκροθαλάμου

νοσοκομείο Σαντορίνης

Ανατριχιαστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, χθες όταν πήγε γραφείο τελετών να παραλάβει νεκρό από το νεκροτομείο.

Το πτώμα ήταν σε κατάστασης σήψης, καθώς το ψυγείο του νεκροτομείου δεν λειτουργούσε επί μέρες χωρίς κανείς να έχει κάνει κάτι για αυτό.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) και όπως, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δεν έχει νεκροτόμο-σαβανωτή, δηλαδή έναν υπεύθυνο για τη λειτουργία του νεκροθαλάμου, που έχει 6 θέσεις, όπως υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, την περασμένη Κυριακή 5 Νοέμβριου το πρωί, διακομίστηκε ένας νεκρός άνδρας από ανακοπή καρδιάς, ηλικίας 58 ετών. Ο γιατρός αφού διαπίστωσε το θάνατο του έδωσε εντολή να μεταφερθεί στο νεκροθάλαμο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο νεκροθάλαμος του νοσοκομείου είναι ο μοναδικός που λειτουργεί στο νησί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ:

«Χθες Τρίτη 7/11 που πήγε η αστυνομία και ο τελετάρχης για να μεταφέρουν τον νεκρό για ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα βρήκαν τη σωρό σε κακή κατάσταση παραπέμποντας σε βλάβη των ψυγείων του νεκροθαλάμου. Η αστυνομία ενημέρωσε φυσικά την Εισαγγελία.

Για το τραγικό αυτό συμβάν δεν έχουν ευθύνη οι υπάλληλοι του νοσοκομείου γιατροί, νοσηλευτές, τεχνική υπηρεσία. Την εποπτεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων την έχουν υπάλληλοι ειδικότητας ΝΕΚΡΟΤΟΜΩΝ- ΣΑΒΑΝΩΤΩΝ. Στο νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ο μοναδικός νεκροθάλαμος του νησιού με 6 αναμονές δεν διαθέτει νεκροτόμο- σαββανωτή.

Εαν είχε φροντίσει η διοίκηση του νοσοκομείου να προσλάβει έναν τέτοιο υπάλληλο, όπως όλα τα νοσοκομεία έχουν κάνει ή να αναθέσει καθήκοντα σε κάποιον άλλο υπάλληλο, δεν θα φθάναμε σε αυτή τη τραγική εικόνα της σορού» είπε.

Scroll to Top