Ο ΠΙΣ αγωνίζεται για να εξαλειφθούν περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών

ΠΙΣ

Ικανοποίηση ΠΙΣ για τις αυστηρές ποινές για τους δράστες των επιθέσεων στο προσωπικό του ΕΣΥ.

Την ικανοποίησή του για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας κατά του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, εκφράζει o Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Περιλήφθηκε ως άρθρο 33 στο νόμο 5090/24 περί ποινικών κωδίκων διάταξη που προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους ασκούν βία σε βάρος υγειονομικών.

«Η συγκεκριμένη διάταξη υπήρξε αποτέλεσμα επιμονής και ισχυρών πιέσεων που άσκησε ο ΠΙΣ στα συναρμόδια υπουργεία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τι προβλέπει η διάταξη

Όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες ,θόρυβο, υβριστικές απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών και διαταράσσει την λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.

Ο ΠΙΣ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την εξάλειψη του φαινομένου

«Ο ΠΙΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται προκειμένου να υλοποιηθεί το σύνολο των προτάσεων που εισηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και ψηφίστηκαν πριν ένα χρόνο στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων στη Δράμα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν και -ει δυνατόν- να εξαλειφθούν περιστατικά βίας σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όλο Υγεία

Scroll to Top