Οδός Καρδιάς: Το Σάββατο 1 Ιουνίου, προτεραιότητα έχει η καρδιά μας

Οδός Καρδιάς

Η «Οδός Καρδιάς» είναι μία κοινωνική δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, που έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά τον κόσμο για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης.

«Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής».Με αυτό το σύνθημα το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 18:30, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) δίνει ραντεβού στο Μαραθώνα και περπατάει με τους πολίτες στην «Οδό Καρδιάς». Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Μαραθώνος.

Η «Οδός Καρδιάς» είναι μία κοινωνική δράση – πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, που έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά, αξιόπιστα τον κόσμο για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξη της στην καθημερινή μας ζωή.\

Η «Οδός Καρδιάς» επιλέγει την άσκηση του περπατήματος, ως αφετηρία για μία θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί είναι κατάλληλη για όλους και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία.

«Με το μήνυμα: «περπατάμε μαζί. φροντίζουμε την καρδιά μας. αλλάζουμε τρόπο ζωής», η «Οδός Καρδιάς» είναι μία συμβολική διαδρομή που θα περπατήσουμε όλοι μαζί στο Δήμο Μαραθώνα», αναφέρει το ΕΛΙΚΑΡ. Αφετηρία το Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου και σημείο τερματισμού το Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Όλο Υγεία

Scroll to Top