ΟΕΝΓΕ: Ένας ειδικευμένος εξετάζει 300 ασθενείς καθημερινά στο Νοσοκομείο Καβάλας

Νοσοκομείο

Τραγική υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Καβάλας καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ. Το 50% αγγίζουν οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καβάλας, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού.
Την τραγική κατάσταση επιδεινώνουν οι «αποφάσεις –μπαλώματα» της διοίκησης, που αντί να λύνουν τα προβλήματα προκαλούν περισσότερα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέροντας ενδεικτικά ότι ο μοναδικός ειδικευμένος γιατρός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι αναγκασμένος να εξετάζει 300 ασθενείς καθημερινά.

Παράλληλα οι πέντε ειδικοί γιατροί του ΤΕΠ έχουν επιφορτίσει και με τη διαλογή των ασθενών, μια διαδικασία που μέχρι πρόσφατα ήταν στην ευθύνη των νοσηλευτών. Την δια ώρα η μετακίνηση των παθολόγων από το νοσοκομείο της Καβάλας σε αυτό της Δράμας και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των γιατρών.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τους γιατρούς που διαμαρτύρονται

Η ΟΕΓΝΕ καταδικάζει τις ενέργειες της Διοίκησης του Γ.Ν. Καβάλας «που συνεχίζοντας στην καταστροφική κατεύθυνση της κυβέρνησης και του Υπουργείο Υγείας για «ορθή» διαχείριση εκ των ενόντων της τεράστιας υποστελέχωσης των νοσοκομείων, εξακολουθεί να παράγει καθημερινά αρνητικές εξελίξεις για το προσωπικό του Νοσοκομείου».
Αναφορικά με τις αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι «επικαλείται τις αυξημένες ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο οποίο μέχρι πρότινος είχε ανατεθεί η διαλογή των ασθενών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την αντιμετώπιση της τραγικής υποστελέχωσης που αγγίζει το 50% των οργανικών θέσεων σε νοσηλευτικό προσωπικό» τονίζει η ομοσπονδία. «Η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Καβάλας όχι μόνο δε συμβάλλει, απεναντίας αποδυναμώνει τη λειτουργία του ΤΕΠ, αφού πρακτικά παροπλίζει τον μοναδικό εφημερεύοντα ειδικευμένο γιατρό του ΤΕΠ που υποδέχεται καθημερινά κατά μέσο όρο 300 ασθενείς».

Μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο της Δράμας

Σε περαιτέρω αποδυνάμωση του νοσοκομείου της Καβάλας οδηγεί και η απόφαση της διοίκησης για αναγκαστικές μετακινήσεις παθολόγων στο ΓΝ Δράμας «εν μέσω μάλιστα καλοκαιρινής περιόδου όπου ο φόρτος εργασίας του ΤΕΠ του ΓΝ Καβάλας αυξάνεται κατά πολύ. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας η επίκληση εκτάκτων αναγκών εδώ και 3 χρόνια για την «νομιμοποίηση» και τη «μονιμοποίηση» της πολιτικής των μπαλωμάτων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Η ομοσπονδία ζητάει από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας:

  •  Την απεμπλοκή των λιγοστών γιατρών του ΤΕΠ από την διαλογή, μετά την λήξη του τακτικού πρωινού ωραρίου, μέχρις ότου ενισχυθεί αποφασιστικά με όλο το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.
  •  Να χορηγηθούν άμεσα τα οφειλόμενα ρεπό και οι καλοκαιρινές άδειες στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας.
  •  Άμεση κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε προσωπικό για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του ΤΕΠ και των υπολοίπων τμημάτων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού.
  •  Άμεση παύση όλων των αναγκαστικών μετακινήσεων των ιατρών ΕΣΥ.
Όλο Υγεία

Scroll to Top