ΟΕΝΓΕ: Σε συνθήκες επισφάλειας λειτουργεί το ΚΥ Σάμης Κεφαλληνίας

ΠΦΥ ΟΕΝΓΕ

Διαρκείς μετακινήσεις, εντέλλεσθε, υπερεφημέρευση, καταπάτηση του ωραρίου εργασίας, απειλές κατά των εργαζομένων και συνθήκες επισφάλειας για τους ασθενείς, συνθέτουν το παζλ στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας, αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ, καταγγέλλει η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Επανειλημμένα, εδώ και καιρό, συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών, αγροτικών και Επιμελητών προς το νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί αναγκάζονται σε συνεχόμενες εφημερίες (τη μία μέρα στο νοσοκομείο, την επόμενη στο κέντρο υγείας, κοκ), αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Αποκορύφωμα τις προηγούμενες ημέρες, η απαίτηση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ (προφορικά) να παραμείνει γιατρός για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε εφημερία ελλείψει αλλού ειδικού για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας. Ταυτόχρονα, προφορικές “παραινέσεις” στους αγροτικούς γιατρούς να λειτουργήσουν το Κέντρο Υγείας χωρίς Επιμελητή μέχρι να φτάσει ο συνάδελφος που μετακίνησαν εκτάκτως από την Αμαλιάδα στην Κεφαλλονιά την ίδια μέρα!! Όλα αυτά ενώ είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που είχε προκύψει», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την 6η ΥΠΕ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ «για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία απέναντι στους γιατρούς του ΚΥ Σάμης και το λαό της περιοχής, αλλά και τις απαράδεκτες απειλές, ευθείες ή συγκεκαλυμμένες απέναντι στους γιατρούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν και αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς».

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ φέρουν ακέραια ευθύνη για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση». Απαιτεί άμεσα, πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των δύο νοσοκομείων του νομού Κεφαλληνίας και να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού.

Όλο Υγεία

Scroll to Top