Οι 4 ειδικότητες γιατρών που εντάσσονται στα ΚΕΠΑ-Ενισχύονται με επιπλέον 700 γιατρούς

ΙΣΠ-ΚΕΠΑ

Ετησίως διεκπεραιώνονται 160 χιλιάδες αιτήματα, ωστόσο λόγω της έλλειψης ιατρών σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις, τόσο στις συνεδριάσεις των ΚΕΠΑ, όσο και στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις.

Ενημερωτική πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το Ειδικό Σώμα Ιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας με επιπλέον 700 γιατρούς, ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ).

Ο Πρόεδρος του ΙΣΠ Νικόλαος Πλατανησιώτης επεσήμανε ότι δόθηκε ένα καίριο έναυσμα για να ανταποκριθούν τα μέλη του Συλλόγου έως τις 26 Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Άμεσος στόχος η στελέχωση των ΚΕΠΑ

Σε εκδήλωση του ΙΣΠ η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε αναλυτικώς τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Άμεσος στόχος είναι η στελέχωσή τους με υπερδιπλάσιο αριθμό ιατρών, ώστε οι 500 που έχει σήμερα, να γίνουν 1200.

«Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών αλλά και των ειδικοτήτων, καθώς στις επιτροπές εντάσσονται παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι» επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι όσοι ενταχθούν, θα λάβουν παράλληλη αύξηση των αποδοχών τους κατά 50%. Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι «η στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ανεκτίμητη».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος  Νικόλαος Πλατανησιώτης χαρακτήρισε εξαιρετική την ενημέρωση που έγινε, αφού δόθηκαν αναλυτικότατα όλες οι διευκρινήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. «Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα ΚΕΠΑ θα πάει πολύ καλά και θα στελεχωθεί από άξιους γιατρούς- συναδέλφους. Η εκδήλωση θα δώσει έναυσμα ώστε να συμπληρωθούν οι αιτήσεις ως την Κυριακή 26 Μαΐου και να έχουμε μια πολύ καλή ανταπόκριση», συμπλήρωσε.

Ετησίως διεκπεραιώνονται 160 χιλιάδες αιτήματα πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, ετησίως διεκπεραιώνονται περί τα 160 χιλιάδες αιτήματα πολιτών, ωστόσο λόγω της έλλειψης ιατρών σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις, τόσο στις συνεδριάσεις των ΚΕΠΑ, όσο και στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις.

Σημειώνεται ότι η συγκρότηση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) αποσκοπεί στη στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών (ΥΕ) και της Επιτροπής Δειγματοληπτικού Ελέγχου (ΕΔΕ) του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με τους κατάλληλους ιατρούς για την επίτευξη των σκοπών και του έργου του ΚΕΠΑ, όπως αυτό περιγράφεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του.

Όλο Υγεία

Scroll to Top