Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Μηνύματα των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς

αναπαραγωγικά στοιχεία γυναικών, παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και του ΙΣΠ Ν. Πλατανησιώτης τιμούν τις γυναίκες υγειονομικούς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, την ώρα που καλούνται να παίξουν τον πολλαπλό ρόλο της μητέρας, κόρης, συζύγου και εργαζόμενης, αναφέρει στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Η γυναίκα υγειονομικός στη χώρα μας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιστήμης και υπηρετεί τον ασθενή και τη δημόσια υγεία, με συνέπεια και αυταπάρνηση

«Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αποτελεί το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας, καθώς η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού.

Δυστυχώς, παρά τα πολύ μεγάλα βήματα που έχουν γίνει, ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ στην προσπάθεια της εξάλειψης του φυλετικού ρατσισμού και της κακοποίησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η προώθηση πολιτικών ισότητας αποτελούν την ουσιαστική τιμή και αναγνώριση της αμέριστης προσφοράς των γυναικών.

Είναι χρέος όλων μας, κάθε συνειδητοποιημένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και διακρίσεων. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε όλοι», τονίζει ο κ. Πατούλης.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Όλες τις γυναίκες και ειδικά τις γυναίκες – ιατρούς τιμά σήμερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς. Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΙΣΠ Νικόλαος Πλατανησιώτης επισημαίνει:

«Σήμερα τιμούμε τον συνεχή αγώνα και τις διεκδικήσεις των γυναικών για μια κοινωνία με πραγματική ισότητα των φύλων που θα είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και του πολιτισμού μας. Εκφράζοντας το σύνολο του ιατρικού κόσμου στον Πειραιά, θα ήθελα να τονίσω ότι στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών απέναντι σε οποιασδήποτε μορφή βίας και ανισότητας.

Με ιδιαίτερο σεβασμό τιμούμε τη γυναίκα – ιατρό και υγειονομικό, η οποία ξεπέρασε τον εαυτό της στην περίοδο της πανδημίας και καθημερινά πρωτοστατεί στον τομέα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των γυναικών και τον αγώνα τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες επαγγελματικές επαγγελματικές και επιστημονικές απαιτήσεις, αλλά στις οικογενειακές υποχρεώσεις τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες συναδέλφους και αγωνίζεται για ίσες ευκαιρίες, ισοτιμία και αξιοπρέπεια».

Όλο Υγεία

Scroll to Top