Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ΕΣΥ

κέντρα τραύματος, ΠΟΕΔΗΝ

Το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων στο ΕΣΥ είναι γυναίκες, που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας παρά τις αντίξοες δύσκολες συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 και πορεία στο Σύνταγμα έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για αύριο, 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Απεργούμε στις 8 Μάρτη για προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων των γυναικών που εργάζονται στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Προσθέτει ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. «Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα repo και άδειες», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας

Σημειώνει ότι οι συνθήκες εργασίας λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού είναι εξαντλητικές. «Κάνουν βάρδια σε τμήματα 30-40 ασθενών μια ή δυο νοσηλεύτριες. Συνεχείς είναι οι εφημερίες των γιατρών γυναικών χωρίς σταματημό. Δουλεύουν νυχθημερόν με πολύ χαμηλές αμοιβές όπως όλοι οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι. Αρκετές φορές έχουμε δεχθεί αναίτιες επιθέσεις βίας από συνοδούς και ασθενείς κυρίως οι γυναίκες συνάδελφοι».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά των γυναικών εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ, «που χειροκροτήθηκαν  κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου χωρίς να φοβούνται, χωρίς να υπολογίζουν ότι μπορεί να κολλήσουν και να μεταφέρουν τον ιό στα μικρά παιδιά τους, στις οικογένειές τους σε περίοδο καραντίνας».

Όλο Υγεία

Scroll to Top