Η αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη Δυτικής Αττικής προβλέπει την μεταφορά κλινικών για τη μητέρα και το παιδί από το «Αττικόν» στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα».
Σε αλλαγές του υγειονομικού χάρτη Δυτικής Αττικής προχωρά το υπουργείο Υγείας. Η αναδιάταξη προβλέπει ότι το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών) δεν εντάσσεται πλέον στον οργανισμό του Νοσοκομείου Νίκαιας, αλλά στον οργανισμό του Νοσοκομείου «Αττικόν». Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει μεταφορά κλινικών από το «Αττικόν» στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με στόχο να επεκταθούν οι Παθολογικές κλινικές του «Αττικόν» με επιπλέον 200-250 κρεβάτια και να εξαλειφθούν τα ράντζα που κατακλύζουν τους διαδρόμους του νοσοκομείου «Αττικόν» σε κάθε εφημερία.
Τι προβλέπει ο νέος υγειονομικός χάρτης
Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου για τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο «Αγίας Βαρβάρας», που σήμερα λειτουργεί στο 20% των δυνατοτήτων του, και βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το «Αττικόν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος» από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο υπουργός εξήγησε ότι γυναικολογικές, μαιευτικές, παιδιατρικές κλινικές θα μεταφερθούν από το «Αττικόν» στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα».
«Θα δώσουμε στην πραγματικότητα ένα παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά και γυναικολογικό νοσοκομείο στην Δυτική Αττική, (με το όνομα) “Αττικόν”, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές του “Αττικόν”, με το προσωπικό του “Αττικόν”, που θα πάνε σε αυτό το νοσοκομείο».
Πανεπιστημιακή κλινική για τη γυναίκα και το παιδί
«Θα αδειάσουμε τις κλινικές αυτές από το κυρίως κτίριο, στις οποίες θα επεκτείνουμε τις παθολογικές κλινικές του “Αττικόν”, για να απορροφήσουμε τα ράντζα και να προσθέσουμε 200-250 κρεβάτια. Και έτσι, αντί να έχουμε ράντζα στους διαδρόμους, που τα βλέπουμε όλοι και στεναχωριόμαστε, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή κατάσταση στο “Αττικόν”, σε ένα-ενάμιση χρόνο από σήμερα, με καινούργιες κλινικές, και στο ένα νοσοκομείο και στο άλλο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο «Αττικόν-Αγία Βαρβάρα», θα λειτουργήσει «μία πανεπιστημιακή κλινική για τη γυναίκα και το παιδί και ψυχιατρική κλινική που έχει φτιαχτεί η υποδομή από την οικογένεια Αγγελικούση. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουμε φτιάξει ένα σπουδαίο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη δυτική Αττική, που θα παίρνει όλα τα σχετικά περιστατικά εκεί, και ταυτόχρονα θα έχουμε δημιουργήσει τους χώρους για να εξαλείψουμε τα ράντζα μέσα στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και η απάντηση του υπουργού
Η ένταξη του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» από το νοσοκομείο Νίκαιας στο νοσοκομείο «Αττικόν» είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Πειραιά.
Αντιδράσεις προκαλεί η ένταξη του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα στο «Αττικόν»
Σε ανακοίνωσή τους σημείωναν ότι «το προσωπικό είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού θα βρίσκεται στην διάθεση του Υπουργείου και της ΥΠΕ για να μετακινείται ανάμεσα στις 3 δομές, κάνοντας τον περιοδεύοντα θίασο για να καλύπτει τρύπες, πότε εδώ και πότε εκεί».
Ο υπουργός απάντησε ότι οι εργαζόμενοι του «Αγία Βαρβάρα» που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νίκαιας, αν θέλουν θα μείνουν στη Νίκαια.