ΠΟΕΔΗΝ: «φυλακισμένα» στο νοσοκομείο Ζακύνθου δύο κακοποιημένα αδέρφια

Νοσοκομεία

Τα παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας επί 15 μέρες φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Ζακύνθου, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών.

Δύο παιδιά 9 ετών κορίτσι και 12 ετών αγόρι βρίσκονται εδώ και 15 ημέρες στη παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον.

Τα παιδιά είχαν καταγγείλει την θετή μητέρα τους για κακοποίηση, η οποία τα είχε υιοθετήσει πριν τρία χρόνια. Αν και η μητέρα τους ζητάει να τα επισκεφθεί, δεν της έχει επιτραπεί και τα δύο παιδιά δέχονται επισκέψεις μόνο από άλλους συγγενείς.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για άλλη μια υπόθεση που προστίθεται στον κατάλογο «των παρκαρισμένων-κακοποιημένων παιδιών που παραμένουν στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή», λόγω έλλειψης προνοιακών δομών.
«Η απουσία του κράτους πρόνοιας κακοποιεί τα άτυχα αυτά παιδιά» και «είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Τα παιδιά ζητάνε να φύγουν

Τα παιδιά αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «ζητάνε να συνεχίσουν το δημοτικό σχολείο τους, ζητάνε να συνεχίσουν την ξένη γλώσσα, ζητάνε να συνεχίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως τα έχουμε 15 ημέρες «φυλακισμένα» στο νοσοκομείο».

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι «τα παιδιά στην αρχή ήταν καλά, τώρα είναι πεσμένα ψυχολογικά ζητάνε να φύγουν. Όπως κάθε παιδί το ίδιο θα ήθελε».

Διαταράσσεται η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής

«Στο νοσοκομείο επικρατεί αναστάτωση, ενώ διαταράσσεται και η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Τα προσέχει ένας εργαζόμενος ανά βάρδια και φυσικά δεν υπάρχει καμία ασφάλεια.
Εάν τα παιδιά αυτά εξέλθουν λάθρα από το νοσοκομείο τι περιμένει τους συναδέλφους; Θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο», εκτιμά ο κ. Γιαννάκος. Υπενθυμίζει ένα άλλο περιστατικό που συνέβη στο ίδιο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ένα κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου επί μήνες, με εισαγγελική εντολή, το άρπαξε ο πατέρας του και εξαφανίσθηκε. Η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάσθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη της και αθωώθηκε από τους δικαστές».

Όλο Υγεία

Scroll to Top