Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη

ΕΣΥ

Η έλλειψη προσωπικού, οι χαμηλές αμοιβές των γιατρών και οι πολύωρες αναμονές στα νοσοκομεία οι τρεις προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το ΕΣΥ.

«Στόχος μου είναι να αφήσω ένα συνολικό σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μου την οποία θα
αισθάνονται και θα αντιλαμβάνονται. Δηλαδή να μπορεί να πει ο κόσμος ότι ναι, τώρα τα πράγματα στα νοσοκομεία και γενικά στην υγεία πηγαίνουν καλύτερα. Αν ο κόσμος το λέει αυτό η πολιτική μου θα έχει αποδώσει. Αν ο κόσμος δεν το λέει, πολύ απλά θα έχω αποτύχει. Δέχομαι απολύτως την πρόκληση». Τα παραπάνω τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στην επιλογή του πρωθυπουργού να τον τοποθετήσει υπουργό Υγείας σημείωσε:
«Πρώτα απ’ όλα η επιλογή του κυρίου Πρωθυπουργού να έρθω στο υπουργείο Υγείας είναι εξαιρετικά τιμητική για μένα και δεν σας κρύβω ότι σε προσωπικό χαρακτήρα έχει και ένα μικρό χαρακτήρα δικαίωσης για όλο το bullying που δέχθηκα αφότου έφυγα από εδώ».
Το Υπουργείο Υγείας συνέχισε, «για εμένα ήταν μάλλον η μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις που μπορούσε να μου θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πολλούς και διαφόρους λόγους και σκοπεύω να τον δικαιώσω», τόνισε, προσθέτοντας: «Όπως σε κάθε Υπουργείο που πάω θέλω να αφήνω μετρήσιμο μεταρρυθμιστικό έργο και να είστε βέβαιοι το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να το κάνω και στο Υγείας».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

Το θέμα της ελλείψεως του προσωπικού είναι ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα σήμερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανέφερε ο υπουργός. «Έχει πολλούς παράγοντες στους οποίους οφείλεται. Εγώ έχω σκοπό τις επόμενες μέρες να συνεργαστώ πάρα πολύ με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να δούμε στα αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό. Θα σας εντυπωσιάσει. Φέτος έχουμε λιγότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσληφθούν στα νοσοκομεία από ό,τι είχαμε την εποχή των μνημονίων. Έχουμε λιγότερους ειδικευόμενους, έχουμε λιγότερο ενδιαφέρον για εισαγωγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Οι αμοιβές των γιατρών είναι χαμηλές

Προφανώς οι αμοιβές των γιατρών στην Ελλάδα παραμένουν συγκριτικά εξαιρετικά πιο χαμηλές από ό,τι γειτονικών άλλων χωρών και αυτό παίζει το ρόλο του σε μια ενιαία αγορά, είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Θα δούμε πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε γιατί δέχομαι απολύτως ότι οι προσλήψεις και η ενίσχυση με δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση».

Πολύωρες αναμονές στα νοσοκομεία

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα μειώσει το χρόνο αναμονής στα νοσοκομεία, τονίζοντας: «Εμένα μου αρέσει η πολιτική ως εφαρμοσμένη τέχνη και όχι ως θεωρία, δηλαδή ως αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι τη μέρα που θα φεύγει από το υπουργείο Υγείας η κατάσταση στα νοσοκομεία θα έχει αλλάξει. «Οι πολιτικοί κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Δέχομαι όμως απολύτως ως πρόκληση του Υπουργού Υγείας να μειώσει το χρόνο αναμονής των ανθρώπων στα νοσοκομεία. Να μειώσει την ταλαιπωρία τους».

Όλο Υγεία

Scroll to Top