Προσλήψεις στην ΠΦΥ και σταθερή ομάδα επαγγελματιών υγείας στα νησιά

Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε 1300 προσλήψεις στην ΠΦΥ.

Με προσωπικό ενισχύονται οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συγκεκριμένα δρομολογούνται 1.375 προσλήψεις, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, από την Ίο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου.

«Το Κέντρο Υγείας Ίου θα ενισχυθεί περαιτέρω με έναν γενικό ιατρό, τρεις νοσηλευτές, μια επισκέπτρια υγείας, θέσεις διοικητικού προσωπικού, οδηγών και βοηθών εργαστηρίων», είπε η κ. Αγαπηδάκη, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Ίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δρομολογείται η ανάπτυξη κατοικιών για επαγγελματίες υγείας. «Είναι πολύ σημαντικό τι κάνουμε όλο τον χρόνο για την υγεία των κατοίκων στα νησιά μας. Είναι βασικό να έχουμε μια σταθερή ομάδα επαγγελματιών υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την Δημόσια Υγεία, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και ειδικότερα στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου με αφορμή την ΚΥΑ που υπεγράφη χθες.

Εξήγησε αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας στους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα δωρεάν εργαλεία που μας δίνει το κράτος και να κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας».

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Όλα όσα εξαγγείλαμε, τα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Από το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων, τις κινητές μονάδες και ομάδες που επισκέπτονται κατ οίκον τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας και συνεχίζουμε με μια σειρά από ενέργειες που αφορούν πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης την ενίσχυση των υποδομών των νοσοκομείων».

Όλο Υγεία

Scroll to Top