ΣΦΕΕ: Ημέρα Καριέρας για μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

ΣΦΕΕ

Ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του επενδύουν σε νέους ανθρώπους και στην ανάπτυξη των στελεχών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης

Περισσότεροι από 60 φοιτητές των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» και «Ογκολογία θώρακος: σύγχρονη κλινικοεργαστηριακοί προσέγγιση και έρευνα» συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Η «Ημέρα Καριέρας» προσέφερε σε περισσότερους από 60 μεταπτυχιακούς φοιτητές των παραπάνω προγραμμάτων τη δυνατότητα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, καθώς γνώρισαν και συνομίλησαν με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ, αλλά και ιατρικών ομίλων.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο χώρο της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 220 συνεντεύξεις των εταιρειών με τους φοιτητές και απόφοιτους των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σε προκαθορισμένα ραντεβού.

Ο φαρμακευτικός κλάδος έχει ανάγκη από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, κα Μαρία Λεοντάρη στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Η συνολική επίδραση του φαρμακευτικού κλάδου στην ελληνική οικονομία, σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε 6,2 δισ. ευρώ (3,3% του ΑΕΠ) και η συνολική συνεισφορά στην απασχόληση εκτιμάται σε 108.000 θέσεις εργασίας, ενώ η επίδραση στα φορολογικά έσοδα από τη δραστηριότητα του φαρμακευτικού κλάδου εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ.

Ο φαρμακευτικός κλάδος είναι ο τομέας που επενδύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Η σημερινή επιτυχία της Ημέρας Καριέρας αναδεικνύει ακριβώς αυτή τη διάσταση, ότι ο κλάδος έχει ανάγκη από μια σειρά σημαντικές επιστημονικές ειδικότητες, αλλά ακόμη περισσότερο από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του συνεχώς επενδύουμε σε νέους ανθρώπους και στην ανάπτυξη των στελεχών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Έτσι, λειτουργούμε με βασικό μας γνώμονα τη διαρκή αναζήτηση της καινοτομίας, αξιοποιώντας τις ικανότητες, αλλά και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και δίνοντας ευκαιρίες και κίνητρα στη δημιουργικότητα και την ενέργεια των νέων ανθρώπων».

Η συμβολή του φαρμακευτικού και ιατρικού κλάδου στην κοινωνία

Ο Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Εργαστηρίου, ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»,  Κωνσταντίνος Συρίγος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, όλοι – επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, και ιδιαίτερα το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό – έχουν ανάγκη από την ύπαρξη ενός κλίματος αισιοδοξίας, προοπτικής, οραματισμού και νέων ευκαιριών.

Η μεγάλη και θερμή συμμετοχή φοιτητών και εταιρειών στην Ημέρα Καριέρας επιβεβαιώνει το ρόλο και τη συμβολή του φαρμακευτικού και ιατρικού κλάδου προς όφελος της κοινωνίας γενικότερα. Οι φοιτητές μας είχαν σήμερα τη δυνατότητα να αναζητήσουν προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στον κλάδο της Υγείας, και οι εταιρείες να αναδείξουν την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Όλο Υγεία

Scroll to Top