Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Μετά την επίσκεψή του χθες στο Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν ταλαιπωρία με τις αναβολές των χειρουργείων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Κανένας πολίτης, τη στιγμή της ανάγκης δεν θα είναι μόνος του. Κανένα στέλεχος, γιατρός, νοσηλευτής που κάνει τη δουλειά του δεν θα εμποδίζεται από νοοτροπίες του χθες», δήλωσε ο υπουργός.

«Μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις. Μας ανέθεσαν αυτή την ευθύνη για να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως ως αρμόδιος Υπουργός ζητώντας κατ’ αρχάς συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε και δέσμη μέτρων για την άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση τα χειρουργεία που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Η τρίτη απομάκρυνση διοίκησης από το ΕΣΥ σε ένα μήνα

Πρόκειται για την τρίτη παύση διοικητικού Συμβουλίου από νοσοκομείο του ΕΣΥ. Έχει προηγηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου η απομάκρυνση του διοικητή του νοσκομείου Μεταξά, μετά από καταγγελίες του Συλλόγου που έκαναν λόγο για τραγικές ελλείψεις στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, λόγω υποχρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται χημειοθεραπείες σε καρκινοπαθείς, αλλά και η σίτιση των νοσηλευόμενων να είναι ελλιπής.

Στις 3 Οκτωβρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης απομάκρυνε τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», μετά τις απαράδεκτες εικόνες στο ψυχιατρικό τμήμα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top