Το Νο1 συμπλήρωμα για τον πόνο στις αρθρώσεις – Καταπολεμά τη φλεγμονή

συμπλήρωμα

Το καλύτερο συμπλήρωμα που αντιμετωπίζει τον πόνο στις αρθρώσεις και καταπολεμά τη φλεγμονή, βασίζεται σε ένα μπαχαρικό που είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Πρόκειται για μία φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας.

Το ισχυρό φυσικό συμπλήρωμα είναι γνωστό για τις αναλγητικές του ιδιότητες και η γνωστή διατροφολόγος Shona Wilkinson σας συνιστά να το επιλέξετε αν θέλετε να σταματήσετε τους πόνους στις αρθρώσεις. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα περιέχει την ουσία του γνωστού μπαχαρικού που εξυμνείται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες πάνω από 4.000 χρόνια και προέρχεται από την αρχαία πρακτική της αγιουβερδικής ιατρικής στην Ινδία.

Ποιο συμπλήρωμα είναι απαραίτητο μετά τα 40 – Βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας 

Το συμπλήρωμα κουρκουμά ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις

Η διατροφολόγος Shona Wilkinson αναφέρεται στη χρήση συμπληρωμάτων κουρκουμά, που περιέχουν την κουρκουμίνη. Η ουσία του χρυσού μπαχαρικού θεωρείται εξαιρετική για τις αρθρώσεις, ενώ είναι γνωστή και για τα αντιοξειδωτικά οφέλη της για την πέψη.

Η ίδια εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, λέγοντας πως δεν αρκεί να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα κουρκουμά. «Ένα από τα λάθη των ανθρώπων είναι όταν πιστεύουν ότι η λήψη ενός τυπικού συμπληρώματος κουρκουμά βοηθά τις αρθρώσεις τους, κάτι που δεν ισχύει» αναφέρει στη Mirror η ίδια, τονίζοντας ότι πρέπει να εξετάζετε προσεκτικά την ετικέτα του συμπληρώματος και να είστε σίγουροι ότι το σκεύασμα περιέχει κουρκουμίνη.

Σύμφωνα με τη Shona Wilkinson, χωρίς αυτό το κρίσιμο συστατικό, το συμπλήρωμα δεν θα είναι αποτελεσματικό στη διαχείριση του πόνου στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Αρθρίτιδας, η κουρκουμίνη βοηθά την υγεία των αρθρώσεων αναστέλλοντας πρωτεΐνες και ένζυμα που συμβάλλουν στη φλεγμονή και τη δυσφορία και λόγω αυτών των ιδιοτήτων της βοηθά όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Η Shona Wilkinson προτείνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε με 3mg κουρκουμίνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες σκόνες κουρκουμά περιέχουν περίπου 2% αυτού του ενεργού συστατικού.

Ως εκ τούτου, ένα άτομο μέσου μεγέθους θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 3.400mg του μπαχαρικού κάθε μέρα για να επιτύχει αυτή τη δόση. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν υψηλά επίπεδα κατανάλωσης κουρκουμά, η διατροφολόγος προειδοποιεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων συμπτωμάτων όπως ναυτία ή διάρροια, οπότε σας συμβουλεύει να προμηθευτείτε ένα κατάλληλο συμπλήρωμα με κουρκουμίνη.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πάρετε συμπλήρωμα σιδήρου 

Τα οφέλη της κουρκουμίνης

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής του Κλίβελαντ, η κουρκουμίνη δεν κάνει καλό μόνο στις αρθρώσεις, αλλά λόγω των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων της καθυστερεί τη βιολογική γήρανση και βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ρίχνει την πίεση, καταπολεμά την αθηροσκλήρωση και βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ μειώνοντας τα τριγλυκερίδια και την “κακή” χοληστερόλη.

Έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ενισχύσει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, σεροτονίνη και ντοπαμίνη, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση και την ψυχολογία και συμβάλλει δυναμικά στη προστασία και την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top