Τα 5 χαρακτηριστικά που κάνουν τις γυναίκες ελκυστικές – Τις ερωτεύονται οι άντρες

γυναίκες

Υπήρχαν πολλές διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα τι κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική για έναν άνδρα, αλλά οι 5 που αναφέρονται παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένες σύμφωνα τουλάχιστον με τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτά που ψάχνουν οι άνδρες στις γυναίκες.

Δείτε τα 5 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που οι άνδρες βρίσκουν αναμφισβήτητα ελκυστικά στις γυναίκες:

  1. Συναισθηματική νοημοσύνη
  2. Ειλικρίνεια
  3. Αισιοδοξία
  4. Δικαιοσύνη και ισότητα
  5. Κάποια που τους αφήνει να έχουν “χρόνο για εμένα”

1. Συναισθηματική νοημοσύνη

Υπάρχουν τόσες πολλές εξηγήσεις και ορισμοί για τη συναισθηματική νοημοσύνη, οπότε πρόκειται για μια έννοια που είναι ανοιχτή στην ερμηνεία σας. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους πάντως συναισθηματική νοημοσύνη είναι να έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τα συναισθήματά σου.

Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να λαμβάνουν ορθολογικές και λογικές αποφάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ελκυστική για τους άνδρες επειδή σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι σε επαφή με τα συναισθήματά τους, αλλά ξέρουν επίσης πώς να τα κρατούν υπό έλεγχο.

2. Ειλικρίνεια

Οι άντρες λατρεύουν την ειλικρίνεια.  Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να βρεις την ειλικρίνεια στις μέρες μας επομένως θεωρούν δύσκολο να βρουν μια ειλικρινή γυναίκα αλλά και για τις γυναίκες είναι δύσκολο να βρουν έναν ειλικρινή άντρα. Γιατί ορισμένοι άνδρες και γυναίκες πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να βρουν την ειλικρίνεια; Μπορεί να αναζητάτε άντρες ή γυναίκες που να ευθυγραμμίζονται με τις προηγούμενες σχέσεις σας, γι’ αυτό προσπαθήστε να διευρύνετε τον ορίζοντά σας έξω από αυτό που νιώθετε άνετα ή συνηθίζετε.

3. Αισιοδοξία

Τι δεν είναι ελκυστικό σε ένα αισιόδοξο άτομο; Ένας από τους άντρες που συμμετείχαν σε σχετική συνέντευξη υποστήριξε ότι οι αισιόδοξες γυναίκες παράγουν δονήσεις και ενέργεια που είναι θετική και ο άνδρας που ρωτήθηκε ανέφερε ότι αυτό ήταν άκρως ελκυστικό και γοητευτικό.

4. Δικαιοσύνη και ισότητα

Μερικοί από τους άντρες που ερωτήθηκαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, όπως αναφέρει το yourtango είδαν τη δικαιοσύνη και την ισότητα ως πολύ σημαντικές και για τις δύο πλευρές της σχέσης. Κάποιος μάλιστα απάντησε: «Θέλω να μπορώ να μοιραστώ την ευαίσθητη και ευάλωτη πλευρά μου με κάποιον που δεν κατανοεί τα στερεότυπα φύλου που τόσοι πολλοί έχουν βάλει σε άνδρες και γυναίκες».

Όταν ρωτήθηκε πόσες φορές χρειάστηκε να κρύψει ή να κρύψει τα συναισθήματα και την ευαισθησία του, απάντησε: «Έπρεπε να κρύψω όλα αυτά στις περισσότερες σχέσεις μου και δεν θέλω να το κάνω πια».

Ένας άλλος άντρας πιστεύει ότι το να μπορεί να συμπεριφέρεσαι ο ένας στον άλλο ως ίσοι σε όλες τις πτυχές της ζωής είναι ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα σε μια γυναίκα. Εξήγησε περαιτέρω ότι οι άνδρες και οι γυναίκες συμμορφώνονται τόσο εύκολα με τους κανόνες και τα στερεότυπα του φύλου και το να βρεις μια γνήσια και αυθεντική γυναίκα που επιδεικνύει δικαιοσύνη και ισότητα σε μια σχέση είναι σπάνιο αλλά εξαιρετικά ελκυστικό.

5. Κάποια που τους αφήνει να έχουν “χρόνο για εμένα”

Οι άνδρες ανέφεραν ότι παρόλο που απολαμβάνουν το χρόνο τους με τη σύντροφό τους, θέλουν επίσης να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους. Ένας άντρας δήλωσε ότι όταν μια γυναίκα μπορεί να κάνει τα δικά της πράγματα και εκείνος τα δικά του με αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη, αυτό είναι αναμφισβήτητα ελκυστικό.

Ένας άλλος άνδρας δήλωσε ότι οι γυναίκες που έχει συναντήσει ήταν ανασφαλείς και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τη σχέση και να κάνουν κάτι άλλο, όπως να κάνουν παρέα με φίλους ή να είναι με την οικογένεια τους. Ανέφερε ότι είναι πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό για τις γυναίκες να είναι ασφαλείς με τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους.

Όλο Υγεία

Scroll to Top