Το Νο1 κίνηση που πρέπει να κάνετε πριν από τον ύπνο για να κοιμηθείτε υπέροχα και αμέσως

ποιοτικός ύπνος

Οι άγρυπνες νύχτες και η αϋπνία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για πολλούς από μας και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πασχίζουν να κοιμηθούν καλά.

Έχοντας αυτό κατά νου, πολλοί αναζητούν τρόπους να χαλαρώσουν πριν από τον ύπνο και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να απολαύσουν έναν ξεκούραστο ύπνο. Ένας ειδικός από τους ειδικούς επίπλων κρεβατοκάμαρας Bed Kingdom λέει ότι υπάρχουν οφέλη από την ακρόαση μουσικής που μπορούν να μας διασφαλίσουν μια καλή νύχτα.

Μειώνει τα επίπεδα του άγχους σας

Η ακρόαση μουσικής μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα του στρες μειώνοντας τη δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και ρίχνοντας τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη. Αυτή η χαλάρωση σας βοηθά να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα και καλλιεργεί αισθήματα ηρεμίας και ηρεμίας.

Μάλιστα, η έρευνα δείχνει ότι το 74% των ανθρώπων αισθάνεται λιγότερο άγχος όταν ακούει μουσική. Η μείωση των επιπέδων του στρες πριν από τον ύπνο είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας αναζωογονητικής ανάπαυσης που σας βοηθά να αισθάνεστε ανανεωμένοι το πρωί.

Σας βοηθάει να κρατήσετε το μυαλό σας ήρεμο

Η μουσική μπορεί να χρησιμεύσει ως μια μορφή χαλάρωσης και απόσπασης της προσοχής από ενοχλητικές σκέψεις, βοηθώντας να ηρεμήσει το μυαλό και να προωθήσει την ψυχική γαλήνη. Ακούγοντας χαλαρωτικές μελωδίες και ρυθμούς, τα άτομα μπορεί να βιώσουν μια μετατόπιση της προσοχής τους μακριά από πηγές ανησυχίας ή άγχους, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο ήρεμη εμπειρία ύπνου.

Κρατήστε το σώμα σας χαλαρό όλη τη νύχτα

Η μουσική όχι μόνο διαμορφώνει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αλλά διαθέτει επίσης πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Οι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές μελωδίες μπορούν να επιβραδύνουν την αναπνοή, να μειώσουν τον καρδιακό ρυθμό και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν την ένταση των μυών. Η χαλάρωση του σώματός σας θέτει τις βάσεις για έναν αναζωογονητικό ύπνο, διασφαλίζοντας ότι ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια και προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα.

Ο ειδικός είπε: «Για όσους αγωνίζονται να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν τα βράδια, μια ήρεμη λίστα αναπαραγωγής πριν τον ύπνο θα μπορούσε να προσφέρει μια καταπραϋντική θεραπεία, βοηθώντας τους να περάσουν από τις αγχωτικές σκέψεις σε έναν ήρεμο ύπνο».

Τα καλύτερα τραγούδια για ύπνο

Έτσι, για να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούμε να κοιμηθούμε καλά, μια νέα μελέτη αποκάλυψε τα πιο δημοφιλή τραγούδια για να κοιμηθούμε, στα οποία συμμετέχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως Cigarettes After Sex, Coldplay και Billie Eilish. Η έρευνα που διεξήχθη από το Bed Kingdom χρησιμοποίησε το εργαλείο Playlist Miner του Spotify για να προσδιορίσει τα κορυφαία τραγούδια και καλλιτέχνες σε λιγότερο από 10.000 playlist. Η αναζήτηση χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά όπως «ύπνος», «ώρα για ύπνο» και «κουρασμένος» – αποκαλύπτοντας την απόλυτη λίστα αναπαραγωγής πριν τον ύπνο.

  • Apocalypse – Cigarettes After SexSparks – Coldplay
  • Je te laisserai des mots – Πάτρικ Γουάτσον
  • The Night We Met – Lord Huron
  • My Love Mine All Mine – Μίτσκι
Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top