Το σεξ ως φάρμακο για τις ιώσεις του χειμώνα προτείνει ειδικός

σεξ

Ο ειδικός στα εμβόλια για το κρυολόγημα και τη γρίπη, Δρ Φιλ Σάιζερ, έδωσε μια διαφορετική συμβουλή όσους που υποφέρουν από βήχα και συνάχι. Αναφέρθηκε στα οφέλη του σεξ.

Με την περίοδο έξαρσης των ιώσεων να έχει ξεκινήσει για τα καλά, νέα έρευνα ρίχνει φως σε έναν ιδιόμορφο τρόπο αντιμετώπισης των ζευγαριών των ιώσεων του χειμώνα προσφέροντας ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος μέσω… τρυφερών στιγμών.

Πρόσφατη έρευνα από την STADA/Thornton & Ross, τους κατασκευαστές ενός λιπαντικού, το 77 τοις εκατό των Βρετανών που έχουν παντρευτεί διστάζουν να έρθουν σε επαφή με τον σύντροφό τους όταν αυτός είναι κρυωμένος, φοβούμενοι την εξάπλωση μικροβίων.

Σίγουρα δεν είναι πολύ ρομαντικό το να βήχει ή να φτερνίζεται κάποιος πάνω σας κατά τη διάρκεια της πράξης, ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το σεξ όχι μόνο μπορεί να ξεβουλώσει προσωρινά μια βουλωμένη μύτη, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει την παραγωγή ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παραδόξως, μερικοί άνθρωποι πραγματικά λαχταρούν το σεξ, όταν κρυώνουν επειδή το σώμα υποσυνείδητα αναζητά αυτό που ξέρει ότι μπορεί να το βοηθήσει: τη θερμότητα.

Ο Δρ Phil Sizer, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του επικεφαλής ιατρικού διευθυντή της Αγγλίας, καθηγητή Sir Chris Whitty, επεσήμανε τη σημασία της υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω υγιεινών συνηθειών και εμβολιασμών.

«Αυτή είναι μια επίκαιρη επισήμανση την εποχή των αναπνευστικών λοιμώξεων, είτε πρόκειται για γρίπη, ρινοϊό, κορονοιό ή έναν από τους άλλους πολλούς αναπνευστικούς ιούς. Η πανδημία μας έκανε να επανεξετάσουμε όχι μόνο την ατομική μας ευαισθησία απέναντι στο ενδεχόμενο να μολυνθούμε και να νοσήσουμε, αλλά και τον αντίκτυπο της δικής μας μολυσματικότητας και μετάδοσης σε άλλους », είπε.

Μπορούμε να βοηθήσουμε να υποστηρίξουμε το φυσικό μας ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση αυτών των ιών μέσω μιας υγιεινής διατροφής, άσκησης – όποια μορφή μπορεί να έχει- και μέσω εμβολιασμών. Τα εμβόλια κατά της γρίπης βοηθούν στην προστασία από τα κύρια στελέχη της γρίπης που κυκλοφορούν και μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να σταματήσετε την εξάπλωσή της σε άλλα άτομα που θα μπορούσαν να είναι πιο ευάλωτα στη μόλυνση.

Η ανεξάρτητη έρευνα της STADA μελέτησε τις απαντήσεις 32.000 ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 2.000 Βρετανών.

Οι Βρετανίδες αποστρέφονται την ιδέα του σεξ με έναν άρρωστο σύντροφο από ότι οι άνδρες, με σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών να είναι πρόθυμοι να πάρουν το «ρίσκο των μικροβίων». Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των ανθρώπων δεν θα δώσουν ούτε ένα φιλί στους συντρόφους τους όταν κρυώσουν, από φόβο μήπως κολλήσουν οι ίδιοι τον ιό.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top