Ποιο είναι το αρχαίο βότανο που χαρίζει γερά δόντια και οστά -Προστατεύει από διαβήτη και κάνει καλό στην καρδιά

αρχαίο βότανο

Αυτό το αρχαίο βότανο έχει άριστη γεύση και εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βοηθά στην απώλεια βάρους και κάνει καλό στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τα οστά και τα δόντια.

Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αρχαίο βότανο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, προστατεύει από καρκίνο και βελτιώνει τη μνήμη.

Πρόκειται για το τσάι oolong που είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι. Το τσάι Oolong συνδυάζει τις ιδιότητες του σκούρου και του πράσινου τσαγιού, προσδίδοντάς του πολλά οφέλη για την υγεία.

Τσάι oolong

Παρασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, του ίδιου φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πράσινου και μαύρου τσαγιού. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο επεξεργασίας του τσαγιού.

Η διαδικασία της οξείδωσης είναι αυτή που δημιουργεί το πράσινο, το σκούρο ή το τσάι oolong.

Το πράσινο τσάι παράγεται από φρέσκα φύλλα τσαγιού που δεν έχουν υποστεί οξείδωση, μια χημική αντίδραση που ξεκινά όταν τα φύλλα εκτίθενται στον αέρα και η οποία είναι υπεύθυνη για το χρώμα και τη γεύση των διαφόρων τύπων τσαγιού.

Το μαύρο τσάι δημιουργείται όταν τα φύλλα συνθλίβονται πλήρως για να ενισχυθεί η οξείδωση, ενώ το oolong δημιουργείται όταν τα φύλλα μαραίνονται στον ήλιο και μελανιάζουν ελαφρώς για να δημιουργηθεί μερική οξείδωση.

Δείτε τα οφέλη του αρχαίου βοτάνου:

  1. Κάνει καλό στα οστά και τα δόντια
  2. Προστατεύει από τον διαβήτη
  3. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
  4. Βοηθά στην απώλεια βάρους
  5. Βελτιώνει την απόδοση του εγκεφάλου
  6. Προστατεύει από τον καρκίνο
  7. Βοηθά στην ανακούφιση του εκζέματος

1. Κάνει καλό στα οστά και τα δόντια

Το τσάι Oolong μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας. Μπορεί επίσης να ενισχύσει το σμάλτο των δοντιών και να μειώσει τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας. Το Oolong περιέχει εκ φύσεως ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι γνωστά για τις λαμπρές τους ιδιότητες για την υγεία των οστών.

2. Προστατεύει από τον διαβήτη

Έχει αποδειχθεί ότι το τσάι συμβάλλει στην προστασία από τον διαβήτη και τις επιπλοκές του, πιθανώς μέσω της αντιμετώπισης της αντίστασης στην ινσουλίνη και της μείωσης της φλεγμονής.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού συνδέεται με την καλύτερη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

3. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το τσάι Oolong μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς. Η τακτική κατανάλωση αντιοξειδωτικών του τσαγιού κάνουν καλό στον οργανισμό και στην καρδιά σας.

Αρκετές μελέτες σε τακτικούς καταναλωτές τσαγιού δείχνουν μειωμένη αρτηριακή πίεση και επίπεδα χοληστερόλης, καθώς και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μάλιστα μία μελέτη σε περισσότερους από 76.000 ενήλικες Ιάπωνες έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν 1 φλιτζάνι τσάι oolong την ημέρα είχαν 61% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Επιπλέον, μια μελέτη που έγινε στην Κίνα αναφέρει ότι οι ενήλικες που έπιναν 1 έως 2 φλιτζάνια την ημέρα είτε πράσινο τσάι είτε τσάι oolong μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

4. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα εκχυλίσματα από το oolong πράγματι βοήθησαν στην αύξηση της οξείδωσης του λίπους – που σημαίνει ότι βοήθησαν στη μείωση του σωματικού λίπους άμεσα.

Ο συνδυασμός καφεΐνης και πολυφαινολών που βρίσκονται στο τσάι oolong μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίγονται κάθε μέρα. Αυτό θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

5. Βελτιώνει την απόδοση του εγκεφάλου

Το τσάι Oolong θα μπορούσε να είναι απλώς το ρόφημα που χρειάζεστε για να έχετε το μυαλό σας συγκεντρωμένο. Ενώ η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να σας οδηγήσει σε ταραχή, το oolong περιέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα για να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας με μια δόση εγρήγορσης. Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την απελευθέρωση νορεπινεφρίνης και ντοπαμίνης που ωφελούν τη διάθεση, την προσοχή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

6. Προστατεύει από τον καρκίνο

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τσάι oolong μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των κυτταρικών μεταλλάξεων που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο στο σώμα.

Οι πολυφαινόλες του τσαγιού μπορεί επίσης να μειώνουν τον ρυθμό διαίρεσης των καρκινικών κυττάρων.

Με την πάροδο των ετών, έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που διερευνούν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τσαγιού και του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του πνεύμονα, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του ήπατος και του παχέος εντέρου.

7. Βοηθά στην ανακούφιση του εκζέματος

Μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα που έχει το τσάι να ανακουφίζει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, γνωστής και ως έκζεμα.

Συγκεκριμένη μελέτη σε 118 άτομα με σοβαρές περιπτώσεις εκζέματος εξέτασε την ικανότητα του τσαγιού oolong να βοηθά στη διαχείριση του εκζέματος. Τους ζητήθηκε να πίνουν 1 λίτρο τσάι oolong την ημέρα, εκτός από τη διατήρηση της θεραπείας τους.

Μετά από ένα μήνα, υπήρξε “αισθητή έως μέτρια” βελτίωση της κατάστασής τους, με σημάδια βελτίωσης να γίνονται αντιληπτά ήδη από 1 έως 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της μελέτης. Επιπλέον, η βελτίωση παρέμεινε και εξακολουθούσε να παρατηρείται στο 54% των ατόμων 5 μήνες αργότερα.

Scroll to Top