Ύπνος: 3 εκπληκτικές σκανδιναβικές συμβουλές για να κοιμάστε καλύτερα

Ύπνος

Ο καλός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικό και η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου θεωρείται μία από τις καλύτερες για να το πετύχετε.

Γι’αυτό, ίσως θα μπορούσατε να πάρετε μερικά μαθήματα από τους Σκανδιναβούς για έναν πιο ποιοτικό ύπνο.

Ποια είναι τα κόλπα των Σκανδιναβών

  1. Επιλέξτε το δικό σας πάπλωμα
  2. Αερίστε τα κλινοσκεπάσματά σας
  3. Κοιμηθείτε σε εξωτερικό χώρο ή ανοίξτε τα παράθυρα της κρεβατοκάμαράς σας.

1. Επενδύστε στο δικό σας πάπλωμα

Τι εννοούν με αυτό οι Σκανδιναβοί; Δύο μονά παπλώματα σε ένα διπλό κρεβάτι! Αν έχετε συνηθίσει να μοιράζεστε με τη/τον σύντροφό σας ένα διπλό πάπλωμα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό τρόπο.

Ο καθένας θα σκεπάζεται με το δικό του πάπλωμα. Η συγκεκριμένη σκανδιναβική μέθοδος λειτουργεί τέλεια ειδικά όταν ο ένας από τους δύο στριφογυρίζει το βράδυ στο κρεβάτι και ξεσκεπάζει διαρκώς τη/τον σύντροφο. Αυτό εξάλλου έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάνε και οι δύο και να μην απολαμβάνουν τον ύπνο τους.

Με τη νέα μέθοδο όμως, ο καθένας αποκτά τον δικό του χώρο μέσα στο ίδιο κρεβάτι. Επιπλέον, δεν θα καυγαδίζετε, αν ο ένας κρυώνει και θέλει να σκεπαστεί ολόκληρος ή αν ο άλλος ζεσταίνεται και θέλει να βγάλει τελείως το πάπλωμα και να μην σκεπαστεί.

2. Αερίστε τα κλινοσκεπάσματά σας

Στη Σκανδιναβία αερίζουν κάθε πρωί το πάπλωμα σε εξωτερικό χώρο για λίγα λεπτά. Αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς. Ο κρύος αέρας απομακρύνει την υγρασία και κρατάει μακριά τα ακάρεα της σκόνης και τη μούχλα. Ο καθημερινός αερισμός προφυλάσσει από τους κίτρινους λεκέδες και τις μυρωδιές της μούχλας που τυχόν σχηματίζονται στο πάπλωμά σας.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το φως του ήλιου, το οποίο έχει φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γεγονός που κάνει τα κλινοσκεπάσματά σας να μυρίζουν πιο φρέσκα και να είναι πιο καθαρά. Ο αερισμός του κλινοσκεπάσματός σας θα σας εξοικονομήσει επίσης χρόνο και χρήματα σε λογαριασμούς ενέργειας, αφού δεν θα χρειάζεται να πλένετε το πάπλωμά σας τόσο συχνά: μόνο μία φορά τη σεζόν είναι αρκετή.

3. Κοιμηθείτε σε εξωτερικό χώρο ή ανοίξτε τα παράθυρα της κρεβατοκάμαράς σας.

Οι ειδικοί στον ύπνο αναφέρουν ότι ο ύπνος σε εξωτερικούς χώρος είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

Ο φρέσκος αέρας και το φυσικό φως βοηθούν στη ρύθμιση του καρδιακού σας ρυθμού, ενώ ένας απογευματινός ύπνος σε εξωτερικούς χώρους ενισχύει τη βιταμίνη D και αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη του ύπνου σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να αναζητήσετε ένα σκιερό σημείο στην αυλή σας, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και να δημιουργήσετε το δικό σας καταφύγιο ύπνου. Θα μπορούσατε να αναβαθμίσετε το προϋπάρχον καθιστικό σας με μια ομπρέλα εξωτερικού χώρου.

Αν απλά δεν μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να κοιμηθεί σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα της κρεβατοκάμαράς σας για 15 λεπτά περίπου πριν ξαπλώσετε. Με αυτόν τον τρόπο, ο δροσερός αέρας θα κατακλύσει το δωμάτιό σας και ο ύπνος σας θα είναι πιο ευχάριστος.

Scroll to Top