Οι 9 πιο συχνές παιδικές ασθένειες και ο καλύτερος τρόπος για να τις αντιμετωπίσετε γρήγορα

παιδικές ασθένειες

Ένας ειδικός μοιράστηκε τη γνώμη του για μια σειρά από παιδικές ασθένειες και πώς οι γονείς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν, με απλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Σε κανέναν δεν αρέσει ο βήχας, το κρυολόγημα και ο εμετός, αν και, ευτυχώς, συνήθως εμφανίζονται για λίγες μόνο μέρες. Ορισμένες καταστάσεις θα βρουν τον χρόνο και τον τρόπο τους για να «βγουν» από το σύστημα των ανθρώπων, ενώ άλλες χρειάζονται λίγη βοήθεια από φάρμακα ή εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή προκειμένου να σταματήσει η επανεμφάνισή τους.

Ένας γιατρός μελέτησε μια σειρά από κοινές παιδικές ασθένειες και έδωσε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς που ανησυχούν για αυτές.

Οι 9 πιο κοινές παιδικές ασθένειες

  1. Ιλαρά
  2. Βήχας
  3. Κρυολογήματα
  4. Πονόλαιμος
  5. Πυρετός
  6. Συνάχι
  7. Ανεμοβλογιά
  8. Διάρροια
  9. Εμετός

1. Ιλαρά

Η ιλαρά είναι μια ασθένεια που μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα και μεταδίδεται μέσω του βήχα, του φτερνίσματος ή της επαφής με κάποιον που είναι άρρωστος. Ο ιός μπορεί να παραμείνει ζωντανός και να μολύνει άλλους για έως και δύο ώρες στον αέρα και σε πράγματα όπως τα χερούλια των θυρών.

Τα μολυσμένα άτομα μπορούν να το μεταδώσουν από τέσσερις ημέρες πριν εμφανιστεί ένα εξάνθημα έως τέσσερις ημέρες μετά την εμφάνισή του. Ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε την ιλαρά είναι να αποφύγετε να την κολλήσετε αρχικά προχωρώντας σε εμβολιασμό.

2. Βήχας

Είτε είναι θωρακικός και παράγει βλέννα είτε είναι ερεθιστικός και ξηρός, ο βήχας σημαίνει ότι το σώμα προσπαθεί να σταματήσει την καταστροφή των πνευμόνων μας από κάτι που εισπνέουμε, είπε στη Sun ο Δρ Roger Henderson. Υπάρχουν αρκετά φάρμακα διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά ο βήχας μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

3. Κρυολογήματα

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αναμένει να έχει τρία κοινά κρυολογήματα κάθε χρόνο, αν και είναι πιο ευάλωτος κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι γαργάρες με αλατόνερο θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο, ένα σύνηθες σύμπτωμα του κρυολογήματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσουν να σκοτωθούν τα βακτήρια, να ανακουφίσουν τον πόνο και να χαλαρώσουν τη βλέννα. Για όσους θέλουν να ανακουφίσουν τη βουλωμένη μύτη τους, δοκιμάστε μερικά αποσυμφορητικά φάρμακα.

4. Πονόλαιμος

Όπως πολλοί γνωρίζουν καλά, ένας πονόλαιμος μπορεί να καταστρέψει την μέρα σας, με τον πόνο και τον ερεθισμό να κάνουν τους άτυχους ασθενείς να μην μπορούν να συγκεντρωθούν σε οτιδήποτε άλλο.

Κατάσταση γνωστή και ως φαρυγγίτιδα, είναι ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του λαιμού, που συνήθως προκύπτει από ιογενείς λοιμώξεις όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη. Ένας πονόλαιμος συνήθως θεραπεύεται μέσα σε μια εβδομάδα και μπορεί να έχει πιο ήπια συμπτώματα από τον έντονο πόνο στον λαιμό.

5. Πυρετός

Ο πυρετός υποδηλώνει ότι ένα παιδί έχει λοίμωξη που προκαλεί υψηλή θερμοκρασία άνω των 38 C, ρίγη, ιδρώτα και κόκκινο δέρμα. Πολύ κοινά και φάρμακα όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη θα πρέπει να ανακουφίσουν την κατάσταση.

6. Συνάχι

Η ρινική συμφόρηση είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του κρυολογήματος, μαζί με τον πονόλαιμο και τον επίμονο βήχα. Τα ρινικά σπρέι, η εισπνοή ατμού και τα αποσυμφορητικά είναι οι πιο δημοφιλείς θεραπείες στις οποίες στρέφονται οι άνθρωποι καθώς προσπαθούν να ανακουφίσουν τη συμφόρησή τους.

7. Ανεμοβλογιά

Η ανεμοβλογιά είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από ένα μικρόβιο που ονομάζεται ιός ανεμοβλογιάς-έρπητα ζωστήρα. Προκαλεί δερματικό εξάνθημα και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον ιό όταν είναι νέοι ή αν δεν έχουν κάνει εμβόλιο ανεμοβλογιάς. Αν κολλήσετε μία φορά ανεμοβλογιά, δεν θα την ξανακολλήσετε από κάποιον άλλο. Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, μπορείτε να κολλήσετε ανά πάσα στιγμή. Οι ενήλικες που παθαίνουν ανεμοβλογιά μπορεί να αρρωστήσουν πολύ.

8. Διάρροια

Τα συμπτώματα της διάρροιας περιλαμβάνουν κοιλιακούς πόνους και μερικές φορές προκαλείται από στομαχικό βακτήριο ή πιθανώς τροφική δηλητηρίαση. Συνήθως φεύγει σε λίγες μέρες.

9. Εμετός

Αν και αηδιαστικό, ο έμετος είναι το σώμα μας που προσπαθεί να απαλλαγεί από κάτι από το σώμα μας που δεν θέλουμε να είναι εκεί.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top