4 λέξεις που μπορούν να σας κάνουν πιο δυνατό στην εργασία σας – Τις χρησιμοποιούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι

εργασία

Μπορείτε να κερδίσετε επιρροή στην εργασία σας ενσωματώνοντας συγκεκριμένες λέξεις στο λεξιλόγιό σας, που χρησιμοποιούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Το να κάνετε τους συναδέλφους και τα αφεντικά σας να ακούσουν τις ιδέες σας στη δουλειά δεν είναι δύσκολο αν ξέρετε τι και πώς πρέπει να το πείτε.

Τέτοιες πειστικές δεξιότητες μπορούν να βοηθήσουν τους στόχους σας και να κερδίσετε υποστήριξη ή ακόμα και προαγωγή , σύμφωνα με τον λέκτορα και ειδικό επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Ματ Άμπρααμς.

«Οι καριέρες είναι πολύ διαφορετικές τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα είναι πιο εικονικά δεν είμαστε τόσο πολύ κοντά σε ανθρώπους», λέει ο Abrahams στο CNBC Make It. «Πραγματικά χαράζετε τον δικό σας τρόπο και πρέπει να κάνετε τους άλλους να υποστηρίξουν τουλάχιστον αν όχι να ακολουθήσουν, τα πράγματα που προσπαθείτε να κάνετε», προσθέτει ο ειδικός.

Ακολουθούν 4 απλές λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή στη δουλειά και να πετύχει τους επαγγελματικούς στόχους του:

Οι 4 λέξεις που προσφέρουν μεγαλύτερη επιρροή στην εργασία σας

  1. Επειδή
  2. Κάντε υπεύθυνη σύσταση
  3. Βοήθεια
  4. Εμείς

1. Επειδή

Είτε ζητάτε να διακόψετε κάποιον είτε εξηγείτε το σκεπτικό σας σε μια παρουσίαση, η λέξη «επειδή» μπορεί να σας κάνει πιο πειστικούς , λέει ο καθηγητής μάρκετινγκ του Wharton, Jonah Berger. Ο Μπέργκερ αναφέρθηκε σε μια 50χρονη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, όπου οι ερευνητές έκαναν πείραμα, σε μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη όπου κάποιος ζητούσε να χρησιμοποιήσει το μηχανή για τις φωτοτυπίες με τρεις διαφορετικές ερωτήσεις:

  • Μπορώ να  το χρησιμοποιήσω;
  • Μπορώ να το  χρησιμοποιήσω επειδή πρέπει να κάνω αντίγραφα;
  • Μπορώ να το χρησιμοποιήσω επειδή βιάζομαι;

Και τα δύο αιτήματα που χρησιμοποιούν το «επειδή» είχαν 50% υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας: περισσότεροι άνθρωποι επέτρεψαν στους ερευνητές να κάνουν αυτό που ζήτησαν, διαπίστωσε η μελέτη.

2. Κάντε υπεύθυνη σύσταση

Η αντικατάσταση του «μου αρέσει», με το «συστήνω» έχει μεγαλύτερη δύναμη, υποστηρίζει ο Berger στο βιβλίο του «Magic Words: What to Say to Get Your Way» .Η απλή εναλλαγή λέξμε μια μελέτη του 2017.εων κάνει τους ανθρώπους  κατά 32% πιο πιθανό να δεχτούν τις προτάσεις σας, 

«Το μου αρέσει υποδηλώνει μια προσωπική προτίμηση, ενώ το συστήνω υποδηλώνει ότι θα το απολαύσουν και άλλοι», λέει ο Berger . Ομοίως, ο ενεστώτας είναι πιο πειστικός από τον παρελθοντικό χρόνο, γιατί γενικεύει την εμπειρία σου και σε κάνει να ακούγεσαι πιο σίγουρος.

3. Βοήθεια

Το να γνωρίζετε πώς και πότε να ζητήσετε βοήθεια μπορεί να μεγαλώσει την επιρροή σας στον επαγγελματικό χώρο. Κάντε την έρευνά σας και προσπαθήστε να βγάλετε συμπεράσματα μόνοι σας. Στη συνέχεια, σε περίπτωση αμφιβολίας, η παραδοχή ότι χρειάζεστε επιπλέον καθοδήγηση θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και τη φήμη.

Το να ζητάς απλά μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις εμπιστοσύνη και σχέσεις .Σε πολλούς ανθρώπους συνήθως αρέσει να νιώθουν απαραίτητοι και σκέφτονται ότι ίσως να σε χρειαστούν στο μέλλον.

4. Εμείς

Η χρήση περιεκτικής γλώσσας όπως «εμείς», αντί για «εσείς» και «εγώ», μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο δεκτικούς στα επιχειρήματά σας, σύμφωνα με έρευνα ψυχολογίας από το Stanford Graduate School of Business που δημοσιεύτηκε πρόσφατα .

Όταν οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να λάβουν υποθετική ανατροφοδότηση σχετικά με ένα ομαδικό έργο που πήγε στραβά, οι συμμετέχοντες προτίμησαν να ακούσουν «Θα έπρεπε να είχαμε κάνει μεγαλύτερη πρόοδο» έναντι «Θα έπρεπε να είχατε κάνει μεγαλύτερη πρόοδο».

«Σε αντίθεση με τις αντωνυμίες «εσείς», οι οποίες σηματοδοτούν την εστίαση στον αποδέκτη και μπορεί να φαίνονται επιθετικές, οι αντωνυμίες «εμείς» χρησιμοποιούνται για να επικοινωνήσουν μια κοινή οπτική ή εμπειρία», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. «Συνεπώς, οι αντωνυμίες «εμείς» μπορούν να σηματοδοτούν εγγύτητα και συμπερίληψη», κατέληξαν.

Όλο Υγεία

Scroll to Top